gastronomia

Els Gourmets gaudeixen del menú del caldo al Joan Gatell

Els Gourmets de Tarragona han celebrat el sopar del mes d'abril al restaurant Joan Gatell, sens dubte un dels més emblemàtics de la nostra Costa Daurada, per assaborir el nou menú que Joan Pedrell i el seu equip han introduït a la carta i que és diu «del caldo». Seguint la línia d'una excel·lent cuina marinera tradicional, que des de l'any 1914 ofereix Casa Gatell, fundada per l'avi de l'actual propietari, ara s'ha incorporat un menú com el que feien els pescadors de Cambrils a les barques. Constava d'una bullida de peix i patates que menjaven amb allioli, amb el caldo sobrant del qual elaboraven l'arròs o els fideus. Els Gourmets de Tarragona no es van voler perdre l'oferta gastronòmica i van degustar aquest menú essencial de la cuina marinera de Cambrils, que comença amb un aperitiu, tonyina vermella del Mediterrani amb vinagreta d'olives negres i escalunyes, seguit d'una primera part del menú del caldo, caldereta de peixos de roca i marisc amb patates, i d'una segona part d'arròs o fideus a banda (rossejat o fideus rossos), i que acaba amb les postres: menjar blanc amb gelat de menjar blanc i bunyols de vent, borreguets de festejar i carquinyolis, a més dels petit-fours. En aquesta ocasió els vins són aportats pel celler Concavins, de Barberà de la Conca: Clos Montblanc, Xipella blanc 2008, sauvignon blanc 2008, chardonnay 2008 i Masia Les Comes 2004 (elaborat amb les varietats 70% cabernet sauvignon i 30% merlot), tots ells de la denominació d'origen de la Conca de Barberà, que van ser presentats pel mateix director general del celler, Antoni Casablancas. L'invitat d'honor d'aquest sopar va ser Joan Maria Adsera, director de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, que en el seu parlament va començar explicant el desenvolupament de la sanitat al nostre país dut a terme pel govern de Jordi Pujol, així com el model adoptat que avui dia s'està exportant a molt altres països, per concretar seguidament en l'àmbit de la sanitat a les comarques tarragonines i exposar la tasca d'aquesta xarxa de Santa Tecla en l'aspecte sanitari i social. Al final del sopar, Pedrell va explicar el menú ofert als Gourmets i també els orígens i trajectòria culinària de l'establiment, que té 96 anys de història. Tot seguit es van presentar els dos nous socis que s'incorporen al col·lectiu Gourmet a Tarragona: Francisco Durán, de Bankinter, i Sergio Montero, de Bancaja. Els assistents van rebre, després de l'exquisit sopar, el darrer número de la revista Gastronomia i turisme i una botella d'oli del celler Concavins.

Adreça: Passeig Miramar, 26. 43850. Cambrils Telèfon: 977 36 00 57. Fax: 977 79 37 44. Horari: De 13.00 a 16.00 h i de 20.30 a 23.00 h. Tancat: diumenge a la nit, dilluns, Nadal i gener. Serveis: Aire condicionat, terrassa i menjadors privats. Targetes de crèdit: American Express, Diners, Master Card, 6000 i Visa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres