Societat

Cursos per a 66 persones amb dificultats especials

Estan organitzats per Clúster Èxit i el programa Incorpora de La Caixa

Un total de 66 persones amb dificultats especials han seguit cursos de formació professional adaptats a les seves necessitats. Aquesta formació ha estat una iniciativa de Clúster Èxit –format per nou entitats socials de les comarques gironines– i el programa Incorpora de La Caixa. Clúster Èxit ofereix formació en tres temàtiques diferents: un curs d’auxiliar mosso de magatzem i grans superfícies, que imparteix la Fundació Drissa; un curs d’atenció al client, a càrrec també de Drissa, i un altre d’operacions bàsiques d’auxiliar de comerç, a càrrec de la Fundació Astrid-21. A més, aquest any s’ha tornat a fer el curs d’operari carni de l’empresa Friselva, de Riudellots de la Selva, en aquest cas amb compromís de contractació. Aquest curs, que va començar al gener i es va tancar a l’abril, també l’ha dut a terme Astrid-21. Un total de 20 persones d’entre 18 i 36 anys han pres part en aquest curs, que els ofereix l’oportunitat de formar-se en la indústria càrnia. Durant la formació, els joves han rebut un total de 300 hores de classes. Dels 20 participants, 18 han completat la formació a través d’un conveni de pràctiques laborals. Un cop acabat el curs, es preveu que 13 dels participants passin a treballar a l’empresa.

Les persones que han participat en aquests cursos tenen entre 18 i 56 anys i un grau de discapacitat que oscil·la entre el 33% i el 65%, fins a arribar, en alguns casos, a graus de més d’un 65% de discapacitat.

La presidenta de Clúster Èxit, Sandra Fernández, ha destacat que el curs “vol oferir oportunitats a les persones amb més dificultats de trobar feina que volen formar-se i aprendre un ofici per integrar-se al mercat laboral”. “El balanç d’aquestes formacions és molt positiu perquè pràcticament tots els alumnes han aconseguit completar la seva formació i més de la meitat obtindran un lloc de treball”, hi ha afegit.

Clúster Èxit és una associació integrada per nou entitats sense ànim de lucre de l’àmbit de l’economia social i el treball amb suport. Aquestes entitats donen feina a 754 persones en situació d’especial vulnerabilitat, com ara discapacitat intel·lectual i malaltia mental, i per tant en risc d’exclusió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS