Societat

Residència de Vimar per a 30 discapacitats psíquics als Estanys de Platja d’Aro

L’entitat alia la Fundació La Caixa, que posa un 50% dels 4,1 milions de pressupostdel projecte, la Diputació, la Generalitat i part dels 36 municipis de la comarca per pal·liar el dèficit assistencial històric

El projecte d’una residència comarcal per a les persones amb discapacitat psíquica del Baix Empordà, impulsat durant tota aquesta dècada per la Fundació Vimar, ja és a punt per a l’inici de les obres, pressupostades en més de 4 milions d’euros, a partir d’aquesta tardor. Estarà situada a l’extrem sud del parc dels Estanys de Platja d’Aro, en una parcel·la cedida pel municipi, i tindrà capacitat per a una trentena d’interns. Si s’avança al ritme previst, podria començar a funcionar el 2022.

L’equipament és una reivindicació històrica de l’entitat, en una comarca on només hi ha 16 places de residència assistida que ofereixen des del 2008 a l’edifici Robert Pallí de Sant Feliu. A banda d’això, n’ofereixen 34 més en la modalitat de llar residència, com a habitatges tutelats, però el nou complex donaria un respir a moltes famílies –hi ha 434 persones a tot el Baix Empordà que compleixen els requisits per accedir-hi– amb famílies que ara pateixen, com va recordar el president de Vimar, Claudi Mató, per “sobreviure un minut la mort dels fills” en el cas que els pares envellits no se’n puguin fer càrrec en l’edat adulta.

El projecte dibuixa un equipament a tocar del parc, que faria de jardí, i en un emplaçament accessible pròxim al nucli urbà i la platja, una ubicació discreta però inclusiva perquè els interns mantinguin la relació i l’activitat comunitària. La meitat del finançament, segons va avançar Vimar, la posarà la Fundació Bancària La Caixa, el director corporatiu de l’àrea social de la qual, Marc Simon, va destacar que és un projecte que “entronca amb l’esperit fundacional de l’entitat”. Per a la resta, disposen del suport de la Generalitat i la Diputació –el delegat territorial del govern, Pere Vila, i el diputat Jordi Camps van garantir que tots dos ens hi seran–. Des de la Diputació, a banda del suport econòmic directe, canalitzaran a més les aportacions dels municipis de la comarca que hi vulguin participar –ja han contactat amb més de la meitat, i aquest mes tancaran el cercle– per aconseguir el finançament per a una obra que ha de pal·liar un dèficit assistencial històric a la comarca.

LA XIFRA

4,1
milions
és el pressupost global de posar en marxa la futura residència, amb un termini d’execució de 24 mesos, sense comptar les pauses estivals.

Agraïment a Joan Giraut i tot el consistori per la cessió del sòl

El projecte de la residència feia setmanes que estava lligat, però la celebració de processos electorals havia dificultat l’organització d’una roda de premsa amb representants polítics i, en vista que avui es consumarà el canvi d’alcaldia, des de Vimar van voler agrair especialment al fins ara alcalde, Joan Giraut, i al regidor d’Urbanisme, Pep Solé, la concessió gratuïta del terreny municipal i la tramitació per trobar encaix a l’obra, engegada fa set anys. Malgrat tot, van fer extensiu l’agraïment al conjunt de regidors del ple, que per unanimitat l’han aprovat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona