Societat

La Pauleca, obligada a tancar

El retard dels pressupostos participats fa inviable que la ludoteca del barri gironí de Sant Pau pugui iniciar el curs

La ludoteca del barri de Sant Pau de Girona, la Pauleca, no continuarà el curs que ve, va anunciar ahir l’Associació de Veïns del Pla de Palau i Sant Pau, que va criticar la “inactivitat” de l’Ajuntament a l’hora d’atendre les seves peticions. La Pauleca, un projecte d’“espai de lleure, cultura, convivència i cohesió en el barri entre els més petits” de l’associació, ha funcionat sis anys finançada gràcies als pressupostos participats. L’endarreriment dels comptes de barri d’aquest any, que no es votaran fins a la tardor en lloc del maig o el juny, com era habitual, fa inviable que la Pauleca pugui començar el curs al setembre, perquè encara no se sabrà si podrà disposar del finançament necessari.

“Ja des de febrer vam avisar l’Ajuntament que si no se seguia amb el calendari perillava el projecte”, va explicar ahir la presidenta de l’associació, Mònica Tarradellas. El procés d’aquest any es va engegar més tard del que és habitual, perquè el pressupost municipal també es va aprovar més tard. A més, es va decidir deixar la segona tanda d’assemblees de barri per després de les eleccions. Tarradellas va assenyalar que calculaven que si es feien al juny com s’havia dit encara hi hauria temps de fer la votació al juliol, però a hores d’ara les assemblees encara no estan convocades. Per això, l’associació ha decidit retirar el projecte de la Pauleca de les propostes d’enguany. Es queixen, a més, que no els han respost les últimes peticions. La darrera cosa que els van és que els passarien el calendari quan estigués.

Cerca d’una solució

El portaveu de JxCat, Carles Ribas, va assegurar a l’ACN que fa temps que es van comprometre que “un cop es constituís el nou Ajuntament”, el nou alcalde es reuniria amb l’associació per buscar una solució, i va recordar que l’acte tot just va ser dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES