Societat

Els 5 membres de La Manada ingressen a la presó de Sevilla I

La policia ha detingut aquest divendres a la capital andalusa els cinc violadors d’una jove als Sanfermines del 2016 a Pamplona

El seu advocat titlla d’“obra de teatre” la vista al suprem, que els ha condemnat a 15 anys de presó

Els cinc membres de La Manada, que han estat detinguts aquesta tarda després de ser condemnats a 15 anys per violació, ja han ingressat a la presó de Sevilla I, segons ha informat Institucions Penitenciàries.

Els cinc joves sevillans han estat traslladats des de la Prefectura Superior de Policia de la capital fins al centre penitenciari en una furgó policial que ha sortit de la comissaria cap a dos quarts de vuit del vespre.

La Policía Nacional espanyola ha arrestat aquesta tarda José Ángel Prenda, Jesús Cabezuelo, Jesús Escudero, Ángel Boza i Antonio Manuel Guerrero en virtut d’una ordre de detenció i ingrés a presó dictada aquesta tarda per l’Audiència Provincial de Navarra un cop coneguda la sentència del Suprem.

Els detinguts estaven als seus domicilis a l’espera de ser arrestats, excepte Ángel Boza, que s’ha lliurat directament a la comissaria.

Els membres de l’autoanomenada Manada estaven en llibertat provisional des de juny de 2018 després de dictar-se la sentència en primera instància a l’Audiència de Navarra per abús sexual a una jove de 18 anys durant els Sanfermines de 2016 a Pamplona.

El Tribunal Suprem ha estimat parcialment els recursos de les acusacions i ha elevat de 9 a 15 anys de presó en considerar que van cometre un delicte continuat de violació i no només un abús sexual amb prevalença, com van fer dos tribunals anteriors. En el cas de Guerrero li imposa dos anys més pel robatori amb intimidació del telèfon mòbil de la víctima, una jove de 18 anys.

“Obra de teatre”

Després de tornar a Sevilla des de Madrid, l’advocat de La Manada, Agustín Martínez Becerra, ha confirmat que els seus clients passaran la nit a la presó de Sevilla I.

En declaracions als mitjans, s’ha manifestat “perplex” per la rapidesa amb la qual el Tribunal Suprem ha dictat sentència.

En aquest sentit, ha qualificat la vista d’aquest matí com “una obra de teatre que ja tenia el final escrit” i en la que ell ha tingut “la sensació de fer el ridícul”.

El lletrat no ha avançat si recorrerà la condemna al Tribunal Constitucional o a les instàncies europees.

De fet, Martínez encara no sap si continuarà defensant els cinc condemnats en l’altra causa que tenen pendent per un altre fet similar a Pozoblanco (Còrdova).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES