Societat

L’onada de calor extrema fa créixer l’alerta per incendis

La massa d’aire calent del nord d’Àfrica arriba amb pols en suspensió

Es preveuen màximes per sobre dels 40°

L’arribada d’una massa d’aire molt càlid procedent del nord d’Àfrica i que abraçarà bona part de la Mediterrània Occidental ja ha començat a fer-se notar. Ahir una de les mostres més evidents va ser la pols en suspensió que es podia observar al cel des de diferents punts del territori català, que anunciava l’arribada de la primera onada de calor de la temporada d’estiu. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que el punt àlgid de la calorada arribarà a partir de dimecres. Les temperatures aquell dia i els successius podran superar clarament els 35 graus a l’interior i en els punts més càlids localment el termòmetre podria arribar a marcar 43 graus, mentre que a la costa les nits seran molt xafogoses. És per això que ja fa alguns dies el SMC va emetre un preavís de situació meteorològica de perill per temperatura màxima extrema.

Aquestes circumstàncies han fet encendre l’alerta màxima de perill d’incendi. Ahir, el conseller d’Interior, Miquel Buch, qualificava la situació d’“extrema” arran de les altes temperatures i de la baixa humitat. Per això, assegurava que es preveu risc d’incendis que poden afectar de les cent hectàrees a principis de setmana fins a les mil a finals de setmana. Buch va insistir que “qualsevol protecció i responsabilitat serà poca davant la complexa setmana en què ens trobem”.

LA DATA

26.06
El pic culminant
de l’episodi de temperatures màximes extremes es començarà a notar entre dimecres i dijous.

Vuit detinguts durant la nit de la revetlla

La revetlla de Sant Joan es van saldar amb vuit detinguts i dues denúncies per agressions sexuals a menors, una a Vilanova i la Geltrú i una altra a Mollet del Vallès. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va explicar durant la roda de premsa de valoració de la nit de Sant Joan que els Mossos d’Esquadra van fer més de 2.600 controls d’alcoholèmia, 179 van donar positiu administratiu i 18 més, penal. Durant tota la nit no hi va haver cap accident mortal a la xarxa viària interurbana. Els hospitals i centres d’urgències catalans van atendre 243 persones ferides. La meitat de les lesions van ser cremades i una quarta part eren traumatismes o amputacions. En 55 casos, la visita a urgències va ser per lesions oculars. De les 243 persones ateses, 87 eren menors d’edat i d’aquests, 45 menors d’11 anys i 42 entre 11 i 17 anys. La major part de casos, 184, es va concentrar a les comarques de Barcelona. Pel que fa als bombers, van fer 1.175 serveis durant la revetlla, la majoria a l’àrea metropolitana per incendis en vehicles, mobiliari urbà i vegetació. A Barcelona, 60.000 persones van omplir les platges i els serveis de neteja van recollir 20 tones de residus, els mateixos que l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona