Societat

Creuers, rutes per Europa i el sud-est asiàtic són les destinacions que triomfen

L’interès per Rússia i Amèrica fa que s’obrin, des de l’aeroport de Barcelona, dues rutes directes a Chicago, Ciutat de Mèxic i Sant Petersburg

Creuers, rutes per Europa i el sud-est asiàtic són el top-ten dels viatges programats pels catalans aquest estiu. Aquest any continua la línia ascendent de contractació de viatges que va començar el 2014, un cop superada la crisi, i Acave (Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades), la primera entitat que agrupa les principals agències de viatges de l’Estat, confirma que aquest estiu pujaran encara més, un 10% més respecte de l’any anterior.

Els creuers s’han convertit en un imant, sobretot perquè el port de Barcelona és el número 1 d’Europa. Cada cop hi ha més gent que decideix agafar el vaixell i recórrer la Mediterrània en vuit o deu dies. “És molt còmode perquè el vaixell fa d’hotel i pots visitar ciutats i països sense desfer maletes. Però hi ha una altra cosa: els vaixells són veritables llocs de diversió, amb distraccions per a tothom“, recorda Martí Sarrate, president d’Acave.

Una cosa que no canvia des de fa anys és la tendència dels catalans a anar uns dies a les Illes Balears i a les Canàries. Enguany repunten els viatges a l’estranger, però així com en les vacances curtes i ponts la tendència és visitar les principals ciutats europees, ara, a l’estiu, el que es du són les rutes. Ruta per Itàlia o ruta per, per exemple, Viena, Praga i Budapest. També creixen les demandes de rutes per Rússia, en especial si passen per Sant Petersburg. Aquesta és una ciutat cada cop més demanada, motiu pel qual, i des del 8 de maig, hi ha un vol directe des de Barcelona de la companyia S7 Airlines. També creix l’interès pels creuers fluvials en vaixells hotel, una moda que va començar a França però ja s’ha estès als països amb grans rius.

S’ha reactivat el turisme a Turquia i a Egipte, destinacions de sempre molt demanades també, per la relació qualitat-preu. A aquestes dues destinacions s’hi han d’afegir Tunísia i el Marroc, en els últims anys afectats pel terrorisme internacional.

I pel que fa a destinacions més llunyanes, es confirma la tendència de descobrir el sud-est asiàtic. Tailàndia, Vietnam, Myanmar o Sri Lanka són destinacions avui ja molt sol·licitades. Continua, per descomptat, la passió pel Japó. També per l’Àfrica, on s’han posat de moda els safaris fotogràfics. Alguns d’aquests safaris es fan combinats amb una estada final a les illes Seychelles. No cal dir que Nova York és, des de fa anys i mai baixa l’interès, una de les ciutats més demanades i desitjades. Una altra ciutat nord-americana que encanta és Chicago, motiu pel qual Norwegian Air Shuttle ha obert un vol directe des de Barcelona. També hi ha molta demanda per viatjar a l’Amèrica Llatina, sobretot Mèxic (Aeroméxico ha obert una nova ruta des de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat fins a Ciutat de Mèxic), el Carib i el Perú, i al titànic Brasil.

Directe de Catalunya als Estats Units

En total i durant la temporada d’estiu, l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat té prevista una oferta d’1.811.282 seients a Amèrica del Nord en els 6.302 moviments programats. Aquestes dades suposen un augment del 10,3% en les places ofertes i del 7,6% en les operacions programades amb aquest mercat respecte al mateix període del 2018. En concret, amb els EUA, que ocupa el sisè lloc entre els principals països de destinació de l’aeroport barceloní, hi ha prevista una oferta de 456.396 seients en 5.086 moviments programats, un 8,8% i un 5,8%, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC