Societat

El 080 Barcelona Fashion dona el tret de sortida a una edició amb “més dissenyadors de moda sostenible que mai”

Desfilaran 27 firmes entre aquest dimarts i fins divendres en el certamen de moda impulsat per la Generalitat

La 24ena edició del 080 Barcelona Fashion ha donat el tret de sortida aquest dimarts al Recinte Modernista de Sant Pau. El certamen de moda impulsat per la Generalitat tindrà lloc fins divendres i comptarà amb la presència de “més dissenyadors de moda sostenible que mai”.

Ho ha explicat la cap d’Àrea de Moda de la Generalitat i directora del 080, Marta Coca, en una atenció als mitjans després de la primera desfilada de la jornada, de la firma Escorpion Barcelona. Segons Coca, la presència de moda sostenible és “un reflex del que està passant al món dels dissenyadors i les marques” que “cada cop més tenen valors de compromís tant amb l’entorn mediambiental com social”.

Això vol dir que busquen que els teixits que utilitzen siguin reciclats, no generar residus i que la producció no generi petjada de carboni. La directora del 080 ha explicat que la majoria de marques del certamen tenen “produccions bastant locals de l’entorn de Catalunya” i utilitzen cada cop més el “disseny circular” amb material reutilitzable.

Entre les marques catalanes que desfilaran n’hi ha de “360 graus sostenibles” com All Sisters o Sonia Carrasco, que utilitzen només materials reciclats. A més, el 080 Barcelona Fashion ha “anat a buscar amb tota la intencionalitat” dissenyadors internacionals que fan la mateixa aposta per la sostenibilitat. És el cas de la firma novaiorquesa Nicholas K, l’argentina Nous Étudions i la marroquina/estatunidenca Marrakshi Life.

Altres firmes tenen algun element relacionat amb la moda sostenible com Agnés Sunyer, Aubergin o Como un pez en el Agua. Al certamen també tenen presència dissenyadors clàssics al certamen com Antonio Miró, Custo Barcelona, Lebor Gabala, Lola Casademunt, Naulover, Teoh & Lea i Txell Miras. Pel que fa a l’espai, el divendres 28 el 080 es trasllada al port Marina Vela per presentar les propostes de bany.

“Recollim totes aquestes tendències que ja estan passant”, ha reflexionat Coca, sobre la sostenibilitat. A banda, les activitats paral·leles al certamen també estan enfocades en el tema de la sostenibilitat així com en la tecnologia. La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha destacat que el sector de la moda està cada cop més enfocat en la sostenibilitat “en els teixits, en la producció i també en la comercialització”.

Vilalta també ha apuntat que el 080, com a “punta de llança” del sector, també incorpora la tecnologia aplicada a la moda. Coca ha afegit que tant la sostenibilitat com la tecnologia són els “reptes de futur” del sector. Al certamen, la tecnologia estarà present amb el fòrum d’inversió per a ’start-ups’, que tindrà lloc dimecres, així com amb un nou espai multimèdia situat al recinte on, a través de la tecnologia els visitants podran veure les marques “en un format diferent al de la passarel·la”.

Per la seva part, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat a la inauguració del 24è 080 que el sector de la moda representa el 7,5% del PIB de Catalunya i ocupa 65.000 persones. Chacón ha dit que cal “contribuir a la millora de la competitivitat del sector” i establir “sinergies entre les diferents parts de la cadena de valor, fomentant el talent emergent, i donant suport als dissenyadors i marques impulsant la seva internacionalització”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona