Societat

El govern exercirà l’opció de compra dels terrenys per tirar endavant Hard Rock

Calvet confirma l’operació amb La Caixa, i Torra aclareix que l’empresa pagarà els 120 milions que costarà

Els comuns i la CUP insisteixen que s’aturi

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar ahir en la sessió de control al govern que la Generalitat exercirà l’opció de compra dels terrenys al costat de Port Aventura on ha d’ubicar-se el centre recreatiu i turístic (CRT) de Hard Rock Entertainment World, abans conegut com a BCN World, entre Vila-seca i Salou, per posar-los tot seguit a disposició de la companyia perquè hi construeixi un complex d’oci que inclou diversos hotels i un casino. “El govern treballa per crear les condicions que permetin desenvolupar aquest projecte estratègic per a l’economia de la Costa Daurada i de tot el país”, va defensar Calvet. L’opció sobre els terrenys propietat de La Caixa, signada en el seu dia “amb llum i taquígrafs”, s’executarà a través de l’Incasòl, però la que es farà càrrec dels 120 milions a què puja l’operació serà la companyia, segons va aclarir tot seguit el mateix president Quim Torra, després que la CUP i els comuns posessin el crit al cel per la possible inversió en un projecte privat. “Ni un euro públic anirà a aquesta operació, evidentment”, va declarar, abans de defensar: “Per a la Generalitat l’operació no suposa cap compromís, i en canvi els beneficis indirectes em semblen essencials.” El president, en aquest sentit, va recordar que el projecte té un “consens important” al Camp de Tarragona, i que la URV ha emès un informe favorable, que calcula que, només durant la construcció, el recinte ja generarà un impacte de més de 1.500 milions d’euros, i pot arribar a crear uns 12.000 llocs de treball.

L’anunci va generar els recels tant de la CUP com de Catalunya en Comú Podem, que va recollir la denúncia de la plataforma Aturem BCN World, després que l’ACN avancés fa uns dies que el govern i Criteria, el hòlding d’inversions de La Caixa, tenien les converses “avançades” sobre la possibilitat d’un acord de compravenda, tot i que no es preveien moviments “imminents”. David Cid, dels comuns, sospita que si la Generalitat ha d’intervenir perquè el CRT tiri endavant “és perquè aquest projecte no va ni xuta”. “Això va de fer un favor a La Caixa”, va concloure, en un extrem que Calvet va negar. En la mateixa línia, la cupaire Natàlia Sánchez va exigir aturar la compra i va recriminar que sigui una “operació camuflada de rescat” dels “actius tòxics” del banc. A més, va demanar revertir l’exempció del 55% prevista en els impostos al joc. A la tarda, el president de la Diputació de Tarragona i exalcalde de Vila-seca, Joan Poblet, es va felicitar per l’anunci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona