Societat

Restringits també els accessos al Montsant i als Ports de Tortosa per l’alt risc d’incendi

Interior avança un dia aquesta mesura pel risc d’incendi, que se suma al tancament dels accessos al Montsec

El departament demana “màxima precaució” perquè si es produís un altre incendi la situació seria “molt complicada”

Els Agents Rurals han restringit els accessos a la serralada del Montsant i als Ports de Tortosa per l’alt risc d’incendi des de quarts de tres de la tarda d’aquest dijous, avançant així una acció que s’havia dit que es produiria el divendres. Aquestes zones se sumen a la serra del Montsec, que ja té l’accés restringit des d’aquesta mitjanit.

El director d’Agents Rurals, Josep Antoni Mur, ha exposat que l’activació del nivell 3 del Pla Alfa en aquests territoris implica el control total dels accessos. Així, només es deixarà passar als veïns però no als excursionistes perquè podria ser que els haguessin d’evacuar.

Mur ha afegit que amb l’aplicació del nivell 2 del Pla Alfa s’han suspès unes 360 autoritzacions principalment per fer obres de manteniment.

El secretari d’Interior, Brauli Duart, ha dit que si en aquests moments hi hagués un altre incendi a Catalunya “és evident que hauríem d’encarar una situació molt, molt problemàtica”.

I és que en cas que es produís un altre gran incendi a Catalunya s’haurien de repartir els efectius que estan concentrats en l’incendi de la Ribera d’Ebre. Segons Duart, si això passés tots els professionals implicats en la seva extinció “haurien de multiplicar els seus esforços amb una eficiència que no podria ser la que actualment estan tenint concentrats al punt de l’incendi”. Pel que fa a l’ajuda d’altres cossos d’altres indrets, com de l’exèrcit espanyol, ha dit que “tota pedra fa paret” i s’ha mostrat “molt partidari” de qualsevol col·laboració que es pugui rebre.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha advertit que “demà serà el pitjor dia” i per això ha fet una crida a “extremar la prudència”. També ha demanat “responsabilitat en tots els sentits, més enllà de l’incendi que ens ocupa”.

El representant del Servei Meteorològic de Catalunya ha afegit que avui i demà divendres s’intensificaran les temperatures altes de manera que “només quedaran per sota dels 40 graus punts del litoral” i les mínimes estaran “per sobre dels 20 graus”. Ha avançat, però, que la situació millorarà el cap de setmana.

El representant dels Mossos d’Esquadra ha alertat de l’ús dels petards durant la Revetlla de Sant Pere i ha demanat que en cas de dubte no s’utilitzen “perquè un dels focus problemàtics d’incendis a la Revetlla de Sant Joan va ser aquest”.

Pel que fa a les causes, el director dels Agents Rurals ha confirmat que tot fa pensar que l’incendi es va originar en un femer d’una explotació avícola per una “mala gestió dels fems”. Mur ha explicat Mur que el ramader complia tots els requisits legals però havia fer un “ús inadequat” de l’espai duent a terme “un apilament de fems en una zona on no corresponia”. Aquesta persona “reconeix” els fets i va trucar al 112, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS
medi ambient

Solsona consumeix massa aigua i també tanca dutxes esportives

SOLSONA
EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona