Societat

La Ribera d’Ebre avalua el dany del foc

Interior finalment quantifica en 5.050 les hectàrees de bosc i vegetació cremades

Els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre van començar a fer balanç dels danys que els ha ocasionat el foc, alguns d’ells un cop van ser autoritzats a tornar a les seves masies. Els ajuntaments van començar a inventariar tots els desperfectes perquè dissabte s’han de reunir amb les administracions amb la relació exacta de tots els perjudicis per demanar ajudes i, si cal, indemnitzacions. Per això els ajuntaments han posat a disposició dels veïns uns formularis perquè hi especifiquin danys a conreus i animals, edificis, maquinària i instal·lacions de reg.

El sindicat Unió de Pagesos va exigir ahir a Agricultura “una valoració urgent dels danys agrícoles i ramaders causats”. En un comunicat, va instar el departament a visitar els terrenys afectats pel foc i a conèixer de primera mà l’abast i les conseqüències de l’incendi per començar a treballar en les ajudes als afectats. Així mateix, UP ha informat els pagesos que han tingut desperfectes a les seves instal·lacions per l’acció dels equips d’extinció de la Generalitat que tenen dret a reclamar sense haver d’esperar les valoracions dels ajuntaments i del govern.

En espera que els Agents Rurals confirmin la dada, Interior calcula que l’incendi ha cremat 5.050 hectàrees, ja que dins el perímetre inicial hi ha “peces i mosaic” d’àrees que no s’han arribat a cremar. Així ho va explicar el conseller Miquel Buch, que va assegurar que els bombers “han salvat 15.000 hectàrees”.

Es reobren els accessos als parcs protegits

Els Agents Rurals van reobrir ahir els accessos al Montsec, el Montsant, Montserrat i els ports de Tortosa un cop l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre va entrar en la fase de “controlat” i un cop, també, ha passat l’onada de calor. Des de diumenge ja es podia accedir a les serres de les Gavarres i Cadiretes, quan la situació va començar a estar més estabilitzada. Ara no hi ha cap comarca en situació de Pla Alfa 3 pel que fa al risc d’incendi. Tot i això, ahir el conseller d’Interior, Miquel Buch, va alertar de la possible arribada d’una altra onada de calor que augmentarà el risc extrem d’incendis i va demanar precaució davant el perill de “situacions catastròfiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia