Societat

La víctima de la violació, intimidada amb una pistola

La veïna de Manresa, que ara té 17 anys, ha reconegut tres dels sis agressors sexuals, dels quals assegura que tenia por perquè es passaven l’arma

Concentracions de suport en diverses ciutats

La menor que als 14 anys va ser víctima d’una violació múltiple a Manresa (Bages) va assegurar ahir davant el tribunal que jutja els sis suposats autors i un setè per no haver-ho impedit, que es va sentir intimidada abans que l’agredissin, en veure que els acusats es passaven una pistola (que no era real) i feien el gest de carregar-la. Coincidint amb la declaració de la víctima, entitats feministes van promoure ahir a la tarda concentracions a tot l’Estat espanyol davant dels ajuntaments per exigir que aquestes agressions siguin qualificades de violació i no d’abús sexual, tal com el Suprem ha fixat en el polèmic cas dels cinc agressors de La Manada a Pamplona.

En la seva declaració davant la secció 22 de l’Audiència de Barcelona, la noia va incriminar almenys tres dels sis suposats autors de la violació i va indicar que no recorda gairebé res, excepte alguns flaixos, perquè va prendre diversos cubates i d’altres begudes que li van preparar en un botellón en una fàbrica abandonada de Manresa, l’octubre del 2016. La menor va comparèixer protegida per una mampara perquè no entrés en contacte visual amb els acusats, en una declaració clau perquè la fiscalia decideixi si manté l’acusació d’abusos o l’eleva a agressió sexual.

“Em van començar a fer cubates i ja no recordo res més”, va assegurar la noia, que va explicar que va ser la seva amiga qui li va explicar que havia estat violada, per torns, per sis dels acusats en una caseta adjunta a la fàbrica on va anar de festa amb altres menors. La seva amiga li va explicar que els sis acusats la van violar, mentre ella estava a terra “plorant”. L’amiga va confirmar ahir aquest relat acusatori al tribunal, com altres testimonis, menors, que eren a la festa.

Més de cent agressions sexuals múltiples des del 2016

La víctima de la violació múltiple de Manresa, que tenia 14 anys quan sis joves en van abusar sexualment en una fàbrica, és un dels més de cent casos d’ agressions sexuals grupals denunciats a l’Estat espanyol des del 2016.

El projecte Geoviolència sexual, impulsat per Feminicidio.net per documentar aquests casos de violència sexual dels quals no hi ha estadístiques oficials, calcula en 104 el nombre d’agressions múltiples realitzades des del 2016 fins al març del 2019: 17 el 2016, 14 el 2017, 59 el 2018 i 14 els tres primers mesos del 2019. El rebuig i l’alarma contra aquestes agressions en grup es va destapar amb el cas de La Manada a Pamplona en els Santfermins del 2016, en què cinc homes van violar alhora una noia, el 7 de juliol del 2016, un cas del qual la setmana passada el Suprem va difondre la sentència, que qualifica el cas d’agressió sexual continuada i no pas d’abús, en considerar que la noia va ser enganyada i va ser víctima d’“intimidació ambiental”, i augmenta la condemna a quinze anys de presó.

En un 62% dels casos, la violació va ser consumada, i, en el centenar de casos esmentats abans, hi van participar 356 agressors, tot i que en cinc se’n desconeix el nombre. Un de cada quatre agressors era menor d’edat en cometre l’agressió, mentre que una de cada tres víctimes eren menors. A més a més, els agressors van enregistrar imatges o vídeos mentre la víctima era vexada en un 13,5% dels casos. Pel que fa al lloc, la majoria de les manadas van actuar a Andalusia, on es van denunciar una de cada quatre violacions múltiples, seguida del País Valencià (17%) i de Catalunya (14%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona