Societat

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona reclama al govern espanyol una “reforma profunda” de la justícia

Reivindica un nou pacte d’estat fet des del “diàleg” i el “consens” per tenir una “justícia digna”

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha proposat aquest divendres a diversos col·legis de la resta de l’estat unes propostes de demandes que faran arribar al pròxim ministre de Justícia. Es tracta de 10 punts que, reunits al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), degans de diferents col·legis han opinat que són necessàries per tenir una “justícia digna”. En el document ’15 propostes per a una justícia digna”, el col·legi barceloní proposa a la resta de col·legis defensar un nou pacte d’estat per la justícia fet des del “consens” per actualitzar el que es va fer el 2001, que consideren que no ha complert els objectius. Segons apunta, cal una “reforma profunda” de la justícia a l’Estat, i reivindiquen més recursos i que l’advocacia participi en totes les decisions que l’afecten.

El text, que s’ha d’acabar d’acordar, demana que l’oficina judicial es reorganitzi en una nova estructura territorial que garanteixi la proximitat i l’especialització, així com que s’asseguri l’accés a la judicatura d’un número de jutges suficients i especialitzats per cobrir “dignament” les necessitats de la ciutadania.

Pel que fa a la defensa, considera que cal una llei orgànica que reguli el dret de defensa que “tanqui el cercle de garanties constitucionals de la ciutadania” i que preservi “al màxim nivell” el secret professional. “S’ha de reforçar la consideració de l’advocacia com a operador jurídic, al mateix nivell que la judicatura i el ministeri fiscal”, reclama.

A més, defensa una transformació digital “transversal” i “integral” perquè hi hagi una “justícia del segle XXI” i que es respectin la conciliació de la vida personal i professional. També demanen que les diferents administracions es coordinin en matèria de justícia, la inclusió en el torn d’ofici dels casos de violència de gènere i un torn específic d’agressions sexuals.

Finalment, el col·legi barceloní defensa la necessitat de modificar l’actual sistema d’accés a la professió perquè sigui més pràctic i que es garanteixi l’especialització i formació continua per garantir que la justícia respon a “estàndards de qualitat i excel·lència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona