Societat

Sant Antoni, a plena llum

El barri de l’Eixample viu un estiu negre de robatoris

Els delictes provoquen la reacció dels veïns, que s’organitzen

A les 7 i 23 minuts d’un dia qualsevol al barri de Sant Antoni de Barcelona ja és de dia. El sol ja fa estona que escaldufa carrers i places. Però això no és obstacle per als delinqüents que les darreres setmanes han pres aquesta zona de l’Eixample, entre el Raval i plaça Espanya, com a camp d’operacions per assaltar impunement i repetides vegades els comerços. Aquest cop els dos lladres han triat un bar cafeteria que queda protegit per una persiana metàl·lica, que cedeix fàcilment fins a mitja altura. Un moment de pausa i un dels dos lladres s’introdueix a l’establiment. Va de dret a la caixa registradora i l’arrenca d’una estrebada. Amb el botí surt al carrer i arrenca a córrer. Aquesta escena descrita correspon a la totalitat de l’acte delictiu que il·lustra aquesta pàgina i és només un dels quasi cent robatoris que han patit els comerciants del barri els darrers sis mesos. S’explica que la plaga ve afavorida per les obres de la super illa del barri, que han capgirat els carrers, omplint-los de tanques i altres noses que dificulten la visió de vigilància i faciliten l’anonimat dels delinqüents.

El fet és que tot i la vigilància policial els actes delictius no s’aturen i els lladres, amb tota impunitat, hi tornen una i altra vegada. Aquest és el cas d’un home cap pelat, amb barba i bigoti foscos, ulls sortits i closca bronzejada, detingut per vuitena vegada pels Mossos d’Esquadra. Al barri tothom el coneix, la seva foto i el seu nom, Marco Pietrosanto, corren pel WhatsApp i també se sap que després d’aquella detenció ha tornat a actuar almenys un cop més.

Farts de la plaga, el veïns s’han organitzat i es van concentrar per difondre un cartell en què destaca un ull ben obert, el mot vigila en majúscula i la llegenda, si veus res estrany truca al 112. Es tracta d’una campanya impulsada pels comerciants que vol implicar tot el barri. A l’acte hi havia dos centenars de persones i, entre aquestes, l’Anna, una veïna del carrer Villarroel amb un testimoni inquietant que demostra que els lladres no només han pres la mesura dels comerços. “Era a casa treballant, a mitja tarda, quan vaig veure una ombra que es movia al fons del pis. Vaig sortir a demanar ajuda a un veí i entre els dos hi vam tornar. Del pis va sortir una noia que hi havia accedit escalant des del bar de sota. M’havia agafat coses de valor.” Un altre dia a l’Anna, mentre enviava un missatge de WhatsApp al carrer, li van estirar el mòbil. A plena llum del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp