Societat

Compromís amb migrants i refugiats

És en l’àmbit local on podem dignificar la vida de les persones desplaçades, siguin refugiats de guerra, siguin menors o joves no acompanyats

Les desigualtats entre les diferents regions del planeta, les guerres en curs i el canvi climàtic tenen entre les seves conseqüències el fet que cada vegada més persones abandonin els seus països per trobar un futur millor i oferir a les seves famílies oportunitats per viure dignament. La presència de refugiats i immigrants arreu d’Europa, i molt especialment a Espanya i Itàlia, té causes identificables als països d’origen, però bona part d’aquestes causes són provocades també als països rics i en les seves decisions polítiques. La responsabilitat és compartida entre totes les regions i tots els països involucrats i no podem pensar que tornant la pilota a l’altre camp solucionarem res. Les migracions forçades són un fenomen d’abast global, però des de Càritas tenim ben present que és en l’àmbit local que tenim alguna de les claus per dignificar la vida de les persones desplaçades, siguin refugiats de guerra, siguin menors o joves no acompanyats que cerquen una oportunitat per poder treballar i sortir de la misèria.

Ens toca treballar per l’acollida i per eliminar les tensions i els conflictes que sovint genera el desconeixement i la por davant de situacions com l’actual. L’Església està compromesa a promoure una política de recepció local cap a migrants forçats i refugiats que fugen de la fam, les guerres i dels crims, i des de Càritas, com a entitat d’Església, hi estem absolutament entregats. Hem de tenir el coratge de crear gestos de proximitat i solidaritat, que contribueixin a superar les pors i els prejudicis i difondre una cultura de proximitat, als antípodes dels missatges xenòfobs i alarmistes. Un dels petits gestos per difondre aquest missatge han estat les marxes solidàries Compartint el Viatge que Càritas ha impulsat a la diòcesi de Girona i arreu del món durant els últims mesos. Però la tasca és diària, a través de tots els serveis i projectes de l’entitat: des de la formació a l’alfabetització o a la inserció laboral, sense oblidar l’entrega d’aliments bàsics i roba, quan és necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES