Societat

Conflicte perquè volen obrir a l’estació de Girona un gimnàs

El consistori va aturar l’obra quan era a punt d’acabar i diu que caldria canviar-ne els usos però que és lent

El privat, que hi ha invertit 660.000 euros, reclama que es desencalli

Conflicte obert entre l’Ajuntament de Girona i un privat que vol obrir un gimnàs en un local d’Adif a la zona de l’estació. El consistori va aturar les obres el febrer passat, quan ja feia mesos que s’estaven fent i ja eren a punt d’acabar, perquè no era “un ús lligat als serveis ferroviaris”. Christian Parra, que va guanyar l’adjudicació del lloguer del local en un concurs d’Adif, explica que va sol·licitar la llicència d’obres el juliol de l’any passat i que al setembre també va fer la comunicació preceptiva dels treballs i que, com que no va obtenir resposta, va considerar que era un “silenci administratiu positiu”. Parra detalla que hi ha invertit 660.000 euros (uns 450.000 euros en les obres i gairebé 210.000 en maquinària per al gimnàs) i que quan se li va precintar el local ja estaven a punt d’obrir. De fet, la intervenció municipal va ser el 25 de febrer i la data d’obertura del gimnàs estava prevista per a l’1 de març. Explica que des del consistori sempre se li ha dit que la solució és canviar els usos de la zona en el pla general –tot i que ell recorda que al mateix local hi havia hagut un taller i botiga de complements automobilístics i que a prop hi ha una agència de viatges, per exemple, que tampoc estan relacionats amb el tren– i reclama que “es desencalli tan ràpid com sigui possible”. Ara està pendent d’un recurs de reposició a l’Ajuntament en què reclama que se li doni una llicència provisional fins que es canviï el pla d’usos, però no descarta dur el cas al jutjat si l’Ajuntament no li aporta solucions.

Posició del consistori

Des de l’Ajuntament, es confirma que la solució podria venir d’un canvi en els usos del pla general, però s’avisa que “això no és ràpid”. En tot cas, també deixen clar que encara no hi ha res decidit: “És un tema complex que s’està mirant a fons. No descartem res.” Pel que fa al fet que es trigués tants mesos a aturar les obres i al silenci administratiu a la petició de llicència, s’assenyala que “en aquest cas concret, tampoc hauria de representar necessàriament un sí a les obres, sinó que seria un silenci negatiu”.

LA DATA

25.02.19
és el dia
en què es va precintar el local, quan faltaven pocs dies per la inauguració del gimnàs (1 de març).

Tancament del gimnàs Girona

El conflicte ha causat, de retruc, el tancament del gimnàs Girona, situat a la plaça Europa després de 20 anys. La idea de Christian Parra ja era tancar-lo un cop hagués inaugurat el nou gimnàs –“més modern” i que havia d’obrir sota la marca Snap Fitness-24-7– i, de fet, als clients ja se’ls havia avisat del trasllat de l’activitat. L’ha hagut de tancar, però, sense haver pogut obrir l’altre i, per tant, sense poder traspassar-hi els clients; si aconsegueix obrir el nou, haurà de començar de zero. Segons explica, el fet que es fes públic el conflicte que tenia amb el consistori va provocar una “substancial baixada” de clients al gimnàs, passant d’uns 900 a uns 500. “Vam tenir 300 baixes en un mes i mig, una caiguda més gran que amb la crisi”, assegura. El tancament, l’1 de juliol passat, ha deixat una desena de treballadors al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs