Societat

Fil a l’agulla per recuperar l’oci nocturn perdut a Olot

El ple acorda crear, a proposta de la CUP, una taula amb els agents del sector per diagnosticar la situació i crear un pla

El regidor de Festa celebra el consens i demana evitar relats polititzats

A Olot hi falta oci nocturn. De fet, és una queixa recurrent de l’últim decenni, perquè els qui volen sortir de nit s’han de desplaçar i, com que són especialment els membres del col·lectiu jove, això genera preocupació als seus familiars. Al marge d’això, cal afegir-hi que és un buit quant al dinamisme de la ciutat. Per això tots els grups municipals del ple d’Olot han vist bé la proposta de la CUP en l’últim ple de crear una taula per promoure un oci nocturn de qualitat, responsable i inclusiu.

La portaveu de la CUP, Adriana Roca, ha detallat que aquesta comissió estarà integrada per representants dels empresaris del sector, de tècnics, mediadors, monitors, veïns i usuaris. I hi ha afegit que tindrà com a objectiu fer una diagnosi completa de l’oci en general de la ciutat i, especialment, el nocturn, i la redacció d’un pla per promoure un model de qualitat i inclusiu.

Marina Alegre (PSC) ha remarcat que adaptar l’oci nocturn a les demandes de les noves generacions és una necessitat i ha afirmat que es tracta d’un problema generacional, per al qual cal trobar solucions adaptades i digitals. Josep Granados (ERC) ha matisat que, com a republicans, són partidaris que a la taula hi hagi la màxima participació, tot i que ha reclamat que s’acoti més el perfil dels integrants. A més, ha proposat analitzar el perquè s’ha arribat a la situació dels últims anys quant a aquest tema.

El regidor de Festa, Agustí Arbós (Junts per Catalunya), ha recordat que durant els últims vuit anys s’ha incorporat molt d’oci cultural i variat a Olot, però ha reconegut que hi ha un buit quant a l’oci nocturn. Arbós ha celebrat que es constitueixi una taula plural i l’oportunitat que s’obre de treballar de manera conjunta amb tots els agents implicats. Ha reclamat, però, que s’abandonin els relats polititzats sobre el tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot