Societat

Tres detinguts per una agressió sexual múltiple a una dona a Barcelona

La víctima hauria estat retinguda en un descampat durant el cap de setmana passat, d’on va aconseguir fugir dimarts a la matinada

Colau condemna la violació i alerta que “no ens podem acostumar que es mati i agredeixi les dones”

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones en relació amb l’agressió sexual en grup a una dona el passat cap de setmana al districte de Sant Martí de Provençals de Barcelona.

Uns ciutadans van trobar la víctima dimarts passat a la matinada, 16 de juliol, caminant desorientada i demanant ajuda. Atès el seu estat, la dona va ser traslladada a un centre hospitalari per rebre atenció mèdica. Des d’allà es va donar l’avís als Mossos d’acord amb el protocol relacionat amb possibles agressions sexuals i la policia va obrir una investigació per esclarir els fets.

La dona hauria estat retinguda durant el cap de setmana en un descampat amb portes metàl·liques, on va ser agredida sexualment. Finalment, va poder fugir i va ser quan la van trobar uns ciutadans en evident estat de desorientació.

La víctima va explicar que no recordava com havia arribat fins al lloc dels fets. Segons el seu relat, es va quedar adormida en un banc de la ciutat i en despertar-se uns homes l’estaven conduint al descampat.

Els Mossos van poder localitzar el lloc on es va produir l’agressió i van identificar diverses persones que podrien estar relacionades amb la violació múltiple.

Divendres al matí la policia va detenir dos dels suposats autors de l’agressió sexual i de la detenció il·legal, de nacionalitat romanesa, i també una dona, de nacional espanyola, investigada per un delicte de detenció il·legal i un de lesions lleu.

La investigació continua oberta i els Mossos busquen un tercer violador, també de nacionalitat romanesa, identificat també com a presumpte autor de l’agressió sexual i detenció il·legal.

Els detinguts han passat aquest dissabte a disposició judicial.

Colau condemna els fets

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat la seva “condemna absoluta” per la violació múltiple d’una dona el cap de setmana passat a la ciutat i ha titllat els fets de “terribles”.

“No ens podem acostumar que es mati, violi i agredeixi les dones”, ha afirmat aquest dissabte després que s’hagi conegut públicament aquesta nova agressió sexual múltiple.

Colau ha demanat la col·laboració de totes les administracions per lluitar contra la violència estructural que pateixen les dones. A més, ha remarcat la necessitat de continuar treballant “de forma preventiva; a les escoles, en salut, amb campanyes de conscienciació”.

L’alcaldessa ha posat els serveis municipals d’acompanyament i atenció a disposició de la víctima i ha subratllat que Barcelona vol ser una “ciutat antimasclista”. “Estem plenament disposats a augmentar els serveis i a reforçar les polítiques antimasclistes”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia