Jotri presenta una línia de plats envasats
Els ha elaborat a partir de receptes de cuina tradicional catalana
Cuinats Jotri va presentar ahir una nova línia de plats envasats amb atmosfera modificada per menjar a casa de cuina tradicional catalana actualitzada amb producte cent per cent natural i respectant la recepta original. De moment han sortit al mercat dos plats: el cim i tomba i la poma de farciment, però al novembre, amb motiu del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, es presentaran dos plats més: la porrada i els fesols amb botifarra de perol. Aquests plats es poden trobar a les carnisseries i a les botigues especialitzades.
El projecte pretén actualitzar una desena de receptes de plats de la cuina tradicional catalana i reivindicar així “la cuina del territori”.
El cim i tomba és fet a partir d’ingredients de proximitat com són la rajada, les patates, l’all i les ametlles, que converteixen la recepta en un dels platillos més representatius de la cuina de Tossa de Mar. I la poma de farciment és elaborada a partir de poma de l’Empordà, carn, melindros i torró, que s’integren per recuperar aquesta relíquia de la cuina medieval més empordanesa. La presentació va anar a càrrec de Francesc Baltrons, responsable de R+D de Cuinats Jotri, i Salvador Garcia-Arbós, periodista i gastrònom que col·labora en el projecte.