Societat

Els escolars de Mieres, amb Open Arms

Han penjat a les xarxes socials un emotiu vídeo adreçat al govern espanyol de suport a l’ONG que, amb el seu vaixell, treballa en el rescat de migrants al Mediterrani

Entre les nombroses mostres de suport a la feina de l’ONG Open Arms, els darrers dies està cridant l’atenció a les xarxes socials un vídeo elaborat a l’escola Finestres, de Mieres, en què mainada de 4t, 5è i 6è de primària demanen al govern espanyol que no impedeixi al vaixell de l’ONG la seva tasca humanitària de rescat de migrants al Mediterrani. L’enregistrament, molt emotiu, és la culminació de tot un procés en el marc del treball sobre el voluntariat que s’ha fet a l’escola durant el curs. El fet que s’hi faci aquella petició en concret és perquè el treball es va gestar quan el vaixell de rescat estava retingut al port de Barcelona per les autoritats estatals, aclareix la directora de centre, Carme Teixidor.

En l’audiovisual hi van apareixent nens i nenes, cadascun amb un cartell amb una frase en castellà, al mateix temps que una veu en off la diu també en català i anglès. El missatge complet és: “Hem de deixar a Open Arms fer el seu treball perquè rescaten gent, perquè si tu fossis ells [la gent a qui han de rescatar] patiries com mai ho has fet. Esteu satisfets? Us agradaria estar en el seu lloc? Us agradaria patir com ells? Deixeu salvar vides, ningú és millor que ningú, els humans som egoistes, canviem-ho, trenquem fronteres. Casa nostra és casa vostra. Tots som, tots sentim.”

La proposta de treballar el tema del voluntariat va sortir del Consell d’Infants. Per les aules van passar voluntaris de diferents organitzacions, entre els quals, gent d’Open Arms. El seu testimoni va impressionar els alumnes, que van decantar-se per treballar el tema dels migrants del Mediterrani, sobre el qual van sorgir diversos projectes. L’àrea de llengua castellana, que porta Teixidor, va optar pel vídeo, en què han intervingut 16 alumnes.

LA FRASE

Us agradaria estar en el seu lloc? Us agradaria patir com ells? Deixeu salvar vides
Part del text del vídeo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS