Societat

Inundacions per les pluges a l’àrea metropolitana

El 112 va rebre, ahir, 437 trucades relacionades amb uns aiguats que van provocar filtracions al metro i problemes a la via pública

Autopistes i carreteres van patir llargues cues i esllavissades

Els forts aiguats que, ahir, van escombrar bona part del país van provocar inundacions en estacions de metro, carrers i comerços, caigudes d’arbres i despreniments a l’àrea metropolitana de Barcelona i problemes de trànsit en algunes autopistes, on es van registrar cues de fins a 20 quilòmetres. El Meteocat va informar que, a la ciutat de Barcelona, es van recollir prop de 43 litres per metre quadrat en trenta minut, un xàfec que va estar acompanyats de fortes ratxes de vent que van arribar als 55 quilòmetres per hora a la Zona Universitària.

El telèfon del servei d’emergències 112 va rebre al migdia un total de 437 trucades del Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, principalment, de què 344 estaven relacionades directament amb la pluja. Els Bombers de Barcelona, al seu torn, van rebre, fins a dos quarts de cinc de la tarda, 340 peticions de servei pel mateix motiu. La quantitat d’aigua caiguda en poc temps va obligar l’Ajuntament de Barcelona a activar el pla d’actuació d’emergència municipal per risc d’insuficiència drenant per la incapacitat dels sistemes de drenatge de succionar l’aigua. La pluja va provocar filtracions a les estacions de metro de Sagrada Família i Plaça Espanya, i va haver-hi trombes d’aigua en carrers com ara la Diagonal, el que va complicar la mobilitat. Es van inundar nombrosos baixos, inclosos petits comerços, i la força de l’aigua va arrossegar taules i cadires de terrasses.

Fora de Barcelona va haver-hi també complicacions. Un home es va quedar atrapat al seu vehicle en una riera de Subirats i va ser arrossegat per l’aigua, tot i que va poder sortir pel seu peu. La pluja va provocar importants retencions a l’AP-7, on es van produir cues de 20 quilòmetres, i les autovies C-17 i B-23. Va haver-hi esllavissades a les carreteres C-532 a l’altura de Sant Sadurní d’Anoia, a la C-243A, a Subirats, i la BP-1103, a Marganell. La bandera vermella, d’altra banda, va onejar en platges del Maresme pel mal estat de l’aigua després de les tempestes.

LA XIFRA

437
trucades
va rebre, ahir, el 112, de què 344 estaven directament relacionades amb la pluja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona