Societat

L’Open Arms sol·licita tres noves evacuacions per motius de salut 

El fundador de l’ONG, Òscar Camps, insta el govern espanyol a denunciar Itàlia i Malta al Tribunal d’Hamburg

L’Ocean Viking, de Metges sense Fronteres i SOS Mediterranée, rescata 80 persones més i ja en porta 251

El vaixell Open Arms, amb 160 immigrants a bord davant l’illa italiana de Lampedusa a l’espera d’un port per desembarcar, ha sol·licitat l’evacuació altres tres persones migrants per motius de salut.

Un portaveu de l’ONG de Badalona (Barcelonès) ha explicat que es tracta d’una dona amb una possible pneumònia, d’un home amb tuberculosi i d’una altra dona amb un historial de tumor cerebral.

Open Arms ha demanat l’evacuació a Malta, ja que el vaixell es troba en una zona de rescat marítim maltès, i a Itàlia, atès que l’embarcació està més prop de territori italià.

Altres tres dones ja van estar evacuades des de divendres passat del vaixell, dues d’elles amb un embaràs molt avançat i complicacions que feien preveure un part complicat i la germana d’una d’elles.

El vaixell porta deu dies esperant un port segur en què desembarcar els 160 immigrants a la deriva rescatades en el Mediterrani.

El fundador de l’ONG Open Arms, Òscar Camps, ha instat el govern espanyol a denunciar Itàlia i Malta al Tribunal d’Hamburg per l’oposició a desembarcar als seus ports les persones rescatades durant els últims deu dies.

“Queda molt bé dir que la resta de països no fan res, però la realitat és que portem 14.000 morts al Mediterrani en aquesta legislatura europea”, ha lamentat Camps en retrets directes a l’estat espanyol durant una entrevista a RAC1 aquest diumenge.

Alhora, el fundador de l’ONG ha titllat l’executiu europeu de “govern titella” que, ha indicat, “no sap què fa, ni què diu, ni té coherència en res”.

Així mateix, ha avisat que, si no reben autorització per atracar en algun port, ho faran per iniciativa pròpia per “motius humanitaris”, amb els riscos administratius i legals que això comporta.

“Ningú entén per què portem deu dies a la deriva sense tenir cap comunicació oficial de l’administració, si tant el vaixell com la tripulació són espanyols”, ha remarcat.

No obstant, des de l’ONG han volgut matisar aquestes declaracions i han assegurat: “La nostra obligació és cuidar als immigrants rescatats i resistir, entrar en un port sense permís per motius humanitaris seria l’últim cartutx, mai posarem en perill la vida de les persones a bord”.

D’altra banda, l’ Ocean Viking , el vaixell de Metges sense Fronteres i SOS Mediterranée, ha rescatat 81 persones més i ja en porta 251, que se sumen als 160 migrants que porta l’Open Arms a bord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona