Societat

Una baralla a Nou Barris acaba amb un altre mort

La ciutat de Barcelona ja suma 12 homicidis aquest any

Tres apunyalaments en una nit aviven el debat sobre la seguretat

Colau i Mascarell polemitzen sobre l’abast de la violència a la ciutat

Un home de 47 anys i de nacionalitat dominicana va morir ahir a Barcelona de resultes de l’agressió amb arma blanca que va rebre en el transcurs d’una baralla. Els fets van passar al carrer Vilapicina, al districte de Nou Barris, i els Mossos buscaven ahir l’autor de l’apunyalament i intentaven determinar el mòbil.

Aquesta mort suposa el dotzè crim a la ciutat des de principi d’any, i s’afegeix als fets violents que aquest estiu estan incrementant la sensació d’inseguretat als carrers. Hi ajuda el fet que les notícies sobre accions violentes són constants, i com a mostra, les altres dues agressions amb arma blanca que hi va haver la mateixa nit que es produïa aquest crim.

La primera d’aquestes agressions va tenir lloc en el marc d’una baralla en un carrer del barri d’Horta en què van participar diverses persones. Quan una patrulla de la policia catalana van arribar al lloc dels fets la majoria dels participants en la batussa havien fugit i només van poder localitzar-ne dos, que presentaven ferides per arma blanca i que van ser traslladats a l’hospital i detinguts.

El segon apunyalament es va produir a la Via Laietana de Barcelona, al districte de Ciutat Vella. La víctima seria una turista amb ferides lleus.

Mentre el degoteig de notícies de violència esquitxa cada dia les pàgines dels diaris, el debat sobre el nivell de seguretat a la ciutat de Barcelona s’està convertint en un dels temes estrella d’aquest estiu i ahir el regidor de Junts per Catalunya Ferran Mascarell el va aprofitar per demanar a l’alcaldessa, Ada Colau, que “torni de vacances” i afronti el repte de la seguretat. “És una percepció de la gent i una realitat”, va dir Mascarell, que va demanar solucions a la “crisi de seguretat”.

Mascarell va fer aquestes declaracions en la festa de Gràcia, en què també hi va ser l’alcaldessa, Ada Colau, que va assegurar que els apunyalaments que hi ha hagut els últims dies són “fets puntuals” però que “preocupen”. L’alcaldessa va evitar valorar les declaracions del tinent d’alcaldia Albert Batlle, que va assegurar que a Barcelona hi ha una crisi de seguretat.

LA FRASE

A Barcelona no hi ha cap crisi de seguretat, l’activitat policial és molt intensa
Andreu Joan Martínez
director de la policia

Veïns del Besòs reclamen més seguretat

Desenes de veïns del barri del Besòs de Barcelona, a la part baixa de la Diagonal, es manifesten cada nit des de dilluns amb casserolades per denunciar el que ells consideren que és una situació de degradació i inseguretat, motiu pel qual demanen mantenir una reunió amb el districte per abordar els diversos problemes que denuncien. La iniciativa, que pretén sumar-hi veïns dels barris limítrofs del Maresme i Diagonal Mar, denuncia que hi ha un increment de delinqüència vinculat a l’existència de dos centres d’atenció a persones amb drogodependències o un menjador social. També alerten de la presència al barri de nens del carrer i temen que si obren al port del Fòrum les discoteques que s’han de tancar al port olímpic el problema pot anar a més. L’associació de veïns del Besòs no secunda aquestes protestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès