Societat

Cambrils evoca les víctimes del 17-A amb un acte auster

El president de la Generalitat participa en una ofrena sense discursos al Memorial per la Pau del municipi del Baix Camp

Un grup de CDR es manifesta per exigir “responsabilitats” en l’atemptat

El municipi de Cambrils va voler tenir ahir a la tarda un record per a les víctimes dels atemptats que ara fa dos anys van colpir el país. Igual que l’homenatge que es va fer dissabte a Barcelona, el d’ahir va ser un acte senzill, sobri fins i tot, en què no hi va haver parlaments de les autoritats. Va estar presidit pel cap del govern català, Quim Torra, i la seva esposa, que van dipositar un ram de roses blanques al Memorial per la Pau, que està ubicat al passeig de Miramar, davant del club nàutic de la localitat. El mateix punt on la tràgica nit dels fets un vehicle on anaven alguns integrants de la cèl·lula terrorista va atropellar diverses persones després de saltar-se un control dels Mossos. Ana María Suárez, una saragossana de 67 anys, va morir en aquell atac.

Després de l’ofrena floral, es va fer un minut de silenci en què també van participar el primer tinent d’alcaldia de Cambrils i altres regidors i representants d’entitats locals i de diferents cossos policials. Posteriorment, el president Torra va fer una piulada d’evocació de l’acte en què es podia llegir: “En record de les víctimes de l’atemptat de fa dos anys a Cambrils i de les seves famílies, en agraïment a tots els servidors públics i als serveis d’emergències, el meu sentit homenatge.”

A uns metres de la comitiva oficial, s’hi van concentrar mig centenar de persones convocades pels CDR del Camp de Tarragona “per exigir responsabilitats, saber la veritat i que s’expliqui qui hi ha al darrere dels atemptats”. Els organitzadors de la protesta, que es va desenvolupar en silenci, havien demanat als assistents que no portessin cap simbologia política o partidista i que anessin vestits amb samarretes negres o fosques. Molts també duien màscares. “Sentim indignació perquè no hi ha claredat respecte al desencadenant de tot això i perquè tenim la sensació que s’ha tapat informació”, va explicar un dels manifestants en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies.

Altres ofrenes

Aquest any l’Ajuntament de Cambrils no ha volgut fer cap commemoració oficial del 17-A però, tot i això, durant el dia d’ahir es van multiplicar les mostres de record espontànies per part de turistes i vilatans al Memorial per la Pau. Igualment, també n’hi va haver de més institucionals, com ara la dels subdelegats del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, i Lleida, José Crespín, al migdia i que també va consistir, essencialment, en una ofrena floral. També va incloure l’assistència de la portaveu parlamentària del PSC-Units, Eva Granados, i de l’ambaixador de l’Estat espanyol a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros, entre altres representants.

Al migdia el diputat de Ciutadans per Tarragona Matías Alonso també va acompanyar el grup municipal del partit al Memorial per la Pau de Cambrils “per rendir un sentit homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils”, segons va expressar la formació.

LA FRASE

En record de les víctimes de l’atemptat a Cambrils i de les seves famílies, [...] el meu sentit homenatge
Quim Torra
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona