Societat

El mercat setmanal d’Olot, sense bosses de plàstic

La mesura, consensuada amb els venedors, s’aplicarà a partir del gener

S’ha decidit després d’una prova pilot

A partir del pròxim mes de gener –un any abans que entri en vigor la mesura a l’Estat– les bosses de plàstic que no siguin biodegradables no es podran distribuir en els punts de venda del mercat del Firal d’Olot. El corresponent canvi en el reglament del mercat setmanal es posarà a votació i s’aprovarà amb tota probabilitat en el ple municipal de la setmana que ve.

La prohibició ve precedida d’una prova pilot que es porta a terme des de fa alguns mesos, en la qual hi han pres part 14 dels 120 punts de venda del mercat setmanal olotí i que, segons el consistori, ha estat molt ben acollida tant pels venedors com pels compradors. A aquest assaig es van afegir parades de fruita i verdura, de fruits secs i de planter, però a partir del gener no només seran aquests productes els que no es podran introduir en bosses de plàstic tradicionals, sinó que els marxants de roba i complements tampoc les podran distribuir. Com a alternativa durant la prova pilot s’han fet servir 36.000 bosses de plàstic compostable de diferents mesures facilitades per l’Ajuntament. A partir del gener, però, el mateixos venedors hauran de fer-se càrrec d’adquirir-les.

L’objectiu del consistori -va manifestar ahir el regidor de promoció, Estanis Vayreda- és, d’una banda, adaptar-se als hàbits que seran obligatoris el 2021 i, de l’altra, continuar millorant el mercat setmanal. L’estrena de la remodelació urbanística del Firal, l’any passat, es va aprofitar per aplicar una sèrie de canvis al mercat. “Es van agrupar les parades per producte de venda, es va eliminar la presència de vehicles estacionats al passeig i es van deixar zones de pas entre línies de parades per facilitar la circulació dels compradors”, recorda l’Ajuntament.

LA DATA

06.01.20
Serà el primer dia
en què no es podran distribuir bosses de plàstic tradicionals al mercat dels dilluns d’Olot.

Els placers, els pròxims a fer-ho

El procés d’eliminació de les bosses de plàstic no biodegradable a Olot, abans que sigui obligatori a l’Estat, farà un altre pas a curt termini, amb l’aplicació de la mesura a la plaça mercat. El regidor Estanis Vayreda va explicar ahir que hi treballen i va recordar que ja hi ha una part dels venedors d’aquell recinte que ja no fan servir les bosses tradicionals. El canvi sembla molt adient per a un equipament que, arran de la seva remodelació –estrenada el novembre del 2014–, s’ha anat adaptant als nous contextos comercials i socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp