El vent afegeix més massa forestal als boscos afectats per la nevada del març

Les pluges fan augmentar els cabals dels rius fins i tot amb alguna inundació com la del riu Orlina

Als llocs on va ploure amb més intensitat, com ara al Baix Empordà, la problemàtica més important és la gran quantitat d'arbres caiguts o descalçats arran del terra moll per l'aigua caiguda. A Calonge hi ha a l'entorn d'un centenar d'arbres caiguts a espais públics, mentre que a Platja d'Aro ronden la trentena. Això pel que fa als nuclis urbans. La qüestió es complica més als boscos, com ara a les Gavarres, on fins i tot hi ha camins intransitables a causa dels arbres i branques caigudes que s'afegeixen a la massa forestal que va deixar la nevada del dia 8 de març passat.

A la comarca de la Selva, cal destacar que la platja de s'Abanell, a Blanes, es va tornar a quedar sense sorra.

L'Orlina es desborda

A l'Alt Empordà, el municipi de Peralada ha estat un dels més afectats pel temporal. El riu Orlina es va desbordar inundant camps i horts del nucli de les Olives. Com a conseqüència, s'ha tallat la carretera que va a les Olives i els veïns han de voltar per la carretera de Cabanes a Masarac. L'alcalde de Peralada, Pere Torrent, ha dit que el riu s'ha desbordat perquè les rieres i rierols no estaven prou netes.

Per altra banda, al Ripollès, ahir tot va tornar a la normalitat després de la nevada que va afectar algunes zones de les valls de Ribes i de Camprodon, i va obligar a restringir el trànsit a la Collada i a tancar l'escola de Planoles. A la Garrotxa, el Fluvià va baixar ahir considerablement més ple del que sol ser habitual.

(Informació elaborada per Imma Bosch, Josep Puigbert, Jordi Casas i Josep Maria Sebastian)

k

El pantà de Boadella, al 36,6%

I.BOSCH

Les darreres pluges han fet augmentar les reserves al pantà de Boadella. El volum d'embassament supera els 22 hectòmetres cúbics, i el pantà està ara al 36,6% de capacitat. El director d'Agricultura a Girona, Josep Guix va explicar ahir que el temporal permetrà «suavitzar» les restriccions per a l'estiu als regants de la conca de la Muga. D'altra banda, el DAR avalua els danys que les pluges han fet al sector.

Els hostalers denuncien el menyspreu d'Endesa

I.BOSCH

La Federació d'Hostaleria de Girona acusa Endesa de «riure's del sector» i denuncia la seva «incapacitat de resoldre d'una vegada el mal estat de les infraestructures elèctriques, resultat d'una desídia permanent de l'empresa». La federació constata la desatenció que reben tots els seus associats quan s'interessen per les incidències, i se senten impotents davant el «menyspreu de la companyia».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró