Societat

Una app d’acollida per orientar els immigrants

La nova aplicació per a mòbils tindrà com a objectiu ajudar les persones nouvingudes en el moment de la seva arribada però també durant el procés d’adaptació i inclusió al país. El govern va anunciar ahir l’impuls de la nova eina, que es desenvoluparà amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra. La iniciativa s’inclou dins el projecte europeu Welcome, en què participen una desena de socis del Regne Unit,  Alemanya, Grècia o la República Txeca, Galícia i Catalunya. L’aplicació ha de servir per millorar el coneixement de la societat catalana i la inserció laboral a partir d’informació adequada al perfil de cada persona. S’espera que també pugui donar resposta a les demandes més freqüents de les persones nouvingudes.  El projecte, liderat per la Universitat, es donarà a conèixer a principi d’any, quan està previst presentar el dispositiu. El centre universitari ha disposat de l’assessorament tècnic de la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania per aportar l’experiència en les polítiques d’acollida que fa anys que es fan a Catalunya. Així mateix, la secretaria serà l’encarregada de provar el funcionament de l’aplicació i en dissenyarà la difusió arreu de Catalunya.

El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va posar de manifest un cop més les polítiques d’acollida i el model de convivència a Catalunya. “Esperem que l’assessorament tècnic que farem en aquest projecte  esdevingui una pràctica habitual i que finalment contribuïm de forma efectiva a la construcció d’una societat intercultural i inclusiva”, va manifestar. Les dades que es recullin serviran perquè les administracions puguin desenvolupar polítiques d’acord amb els perfils de les persones que acaben d’arribar.  El projecte Welcome  és finançat per la UE i té un pressupost de quatre milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona