Societat

Guàrdia Civil i Policia espanyola augmentaran els controls de vehicles a la frontera

És una de les mesures acordades a la junta de seguretat extraordinària de Figueres

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola augmentaran les controls en vehicles a la frontera per lluitar contra el tràfic de drogues a la comarca.

. El subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon, que ha assistit a la trobada ha explicat que des del gener s’han reforçat els controls de vehicles que creuen la frontera i “venen a comprar droga” a la comarca però ha dit que faran “un pas més” i que els augmentaran. Bramon també ha assegurat després de la reunió que s’han compromès a fer “més operacions conjuntes” amb els Mossos d’Esquadra i ha precisat que la col·laboració amb la gendarmeria francesa és “estreta”.

El subdelegat ha explicat, a més, que durant els anys de crisi la plantilla de Guàrdia Civil i Policia Nacional espanyola a la demarcació estava al voltant del 60% i que a hores d’ara es troba al 80%. Una situació que, segons ha explicat, permet fer més inspeccions aleatòries dels cotxes que entren i surten de la Jonquera.

Un canvi del Codi Penal

Per la seva banda, el delegat territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta, ha dit que en el que portem d’any han comissat 40.000 plantes de marihuana a la comarca i que s’han detingut 40 persones per delictes contra la salut pública. Ballesta també ha explicat que hi ha diverses investigacions en marxa i que se seguiran fent les actuacions que calgui per lluitar contra el tràfic de drogues.

Ballesta ha insistit, juntament amb l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que es tracta d’un problema que no afecta només l’Alt Empordà sinó a tot el país. Per això, ha tornat a demanar un canvi del Codi Penal que permeti actuar amb contundència contra els delinqüents reincidents. “A només 25 quilòmetres d’aquí, al Rosselló, les penes són molt diferents”, ha dit. Bramon ha coincidit en aquesta necessitat i ha dit que a dia d’avui diversos sectors implicats ho veuen com una prioritat.

Més actuacions al centre de la ciutat

El regidor de Seguretat i vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, ha detallat a més que a la trobada han demanat més col·laboració amb la Guàrdia Urbana per fer controls a dins de la ciutat. Malgrat això, Casellas ha insistit que les dades que s’han facilitat a la junta de seguretat constaten que els delictes han baixat i que les “coses milloren lleugerament”.

Per la seva banda, Lladó, ha negat que Figueres sigui un “supermercat de la droga” i ha dit que afirmacions com aquesta l’únic que fan és “afectar la ciutat” i al “benestar dels veïns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT