Societat

Gastronomia

Per ser becari dels Roca

El BBVA i els germans Roca becaran 10 estudiants d’hostaleria

Els escollits, entre 393 candidats, s’estaran quatre mesos fent pràctiques a El Celler

Un concurs tipus ‘MasterChef’ el mes de novembre decidirà els guanyadors

No cal dir que El Celler de Can Roca, amb els germans Roca al capdavant, és un dels millors restaurants del món (té tres estrelles Michelin i ha estat en dues ocasions considerat el número 1 del planeta). No cal dir que hi ha bufetades per poder-hi anar a menjar. També n’hi ha per poder entrar a la seva cuina i aprendre. De fa temps la cuina d’El Celler és un temple de saviesa culinària i moltes promeses de l’hostaleria que han aconseguit estar-se un temps entre els seus fogons han acabat sent uns grans cuiners i fins i tot alguns han entrat a formar part de l’equip del famós restaurant de Girona. Ahir, dos dels germans Roca, en Joan i en Josep, i el director a Catalunya del BBVA, Xavier Llinares, una entitat amb qui col·laboren de fa temps viatjant i coneixent altres cuines del món i cuiners promeses de les diferents escoles d’hostaleria, van presentar les beques en innovació gastronòmica que es donaran a deu estudiants perquè puguin treballar i aprendre durant quatre mesos a la cuina d’El Celler.

A la convocatòria, hi aspiren 393 estudiants d’hostaleria d’últim curs, 105 de catalans. De tots aquests, els germans Roca ara hauran de seleccionar els 30 finalistes (valoraran el seu expedient acadèmic, l’experiència personal i la creativitat de l’aspirant, que ha enviat un vídeo de presentació) i, d’aquests, deu acabaran sent els becaris triats. I com s’escolliran aquests deu?, doncs en una gran final estil concurs MasterChef que es farà el mes de novembre a Girona. Els aspirants hauran de crear, dissenyar i cuinar un menú i buscar els vins adequats per fer el maridatge. El jurat seran els tres germans Roca, en Joan, el cuiner; en Josep, el sommelier, i en Jordi, el mestre pastisser. El repte paga la pena. Ho va explicar un exestudiant, en Ricardo Garrido, que va aprofitar al màxim l’oportunitat d’aprendre a El Celler i avui ja hi treballa.

“Amb aquest nou projecte treballem pensant en el futur. Un futur en què la formació, la innovació contínua i la col·laboració amb un món sostenible són els eixos, el motor d’oportunitats”, va explicar Xavier Llinares. Josep Roca va recordar que “la formació contínua és un aspecte que sempre és present a El Celler” i en Joan, per la seva banda, va assegurar que aquestes beques “són una oportunitat per als estudiants, però també una font d’inspiració per a nosaltres”, i va destacar que “aquestes noves beques obren la porta a qualsevol estudiant d’hostaleria que vulgui continuar aprenent”. En la presentació de les beques en Joan va presentar un plat “innovador”que amb una ceba de protagonista va barrejar la saviesa de diferents tradicions del món conegudes en els seus viatges amb productes de proximitat que cultiven al seu hort de Girona. La sorpresa va ser que, en abocar un brou molt calent al plat, el fons es va tornar transparent per mostrar les sigles del banc patrocinador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS
medi ambient

Solsona consumeix massa aigua i també tanca dutxes esportives

SOLSONA