Societat

La pluja altera part de la programació de la Mercè

Els xàfecs obliguen a cancel·lar alguns espectacles durant el matí i el migdia en espais oberts i a retardar-ne uns altres

La millora del temps va permetre fer el correfoc i els concerts de la nit

El parc de la Ciutadella, habitual escenari d’activitats infantils i teatre de carrer, presentava ahir al migdia una imatge tardorenca de bassals fangosos i paraigües oberts. La pluja es va fer notar, com un convidat molest, i va obligar a canviar d’horari i a cancel·lar en algunes franges els variats espectacles que s’havien programat a diferents escenaris a l’aire lliure, com el castell de Montjuïc i el parc de la Ciutadella. L’alteració d’horaris es va produir al matí i sobretot al migdia, quan va caure un intens aiguat que va buidar de públic les zones en què s’havien instal·lat parades de menjar a l’aire lliure.

Quan faltaven pocs minuts per a les dues del migdia, la zona de food trucks del passeig Lluís Companys presentava una inusual imatge per la manca de cues habitual en aquests esdeveniments i per les persones que bevien i menjaven sota els paraigües. A aquella hora era major el tràfec de turistes que desafiaven el mal temps protegits amb impermeables blaus i movent-se en grups de bicicletes i segways que dels que s’acostaven a contemplar els espectacles. Una colla de resistents esperaven sota els paraigües que comencés l’espectacle de dansa d’Iron Skulls. Aquest va poder tirar endavant perquè l’escenari del passeig Lluís Companys estava cobert, però el públic el va haver de seguir sota els paraigües. Es va cancel·lar, en canvi, els Teatres Mecànics de la companyia Peus de Porc, que es traslladen avui als jardins del Parlament, el Bàsket Acrobàtic de Crazy Dunkers, i el Cabaret de Circ del castell de Montjuïc, entre altres espectacles. Es van anul·lar també les activitats del matí a l’escenari de la plaça de Catalunya, tot i que es van mantenir tallers a les carpes del programa Associa’t. Les actuacions de bastoners i la cercavila de la festa major, que havia de començar a les onze del matí a la plaça Sant Jaume van arrencar amb retard i van tenir menys afluència de públic que altres anys a causa del mal temps.

El xàfec del migdia va obligar a aturar bona part de la programació durant un parell d’hores en espais com el Palauet Albéniz, el castell de Montjuïc, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm –al carrer Rosselló i els jardins de Montserrat Roig–, el parc de la Trinitat, el parc de la Ciutadella i l’avinguda Lluís Companys. El temps va millorar amb el pas de les hores, i es va poder mantenir la programació de la tarda i la nit, com el correfoc i els concerts. Per avui, la previsió del Servei Meteorològic és de sol i calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona