Societat

Activistes de La Forja ocupen l’antic Odèon de Girona

L’organització política juvenil ho fa en protesta contra la transformació del local en un restaurant

L’entitat respon així “al turisme massiu, l’especulació i la gentrificació” que pateix la ciutat

L’organització política juvenil La Forja Gironès va ocupar ahir l’antic Teatre Odèon, a la pujada de Sant Domènec de Girona, en protesta per la transformació del local en un restaurant. Segons l’entitat, van promoure l’acció per aturar “l’especulació i la conversió de Girona en una ciutat aparador; contra el turisme massiu i els pisos turístics; i per un habitatge accessible al jovent treballador”. Els activistes van accedir al local a quarts de nou del matí i van penjar a la façana una gran pancarta on hi deia: “Ni especulació, ni turisme massiu, Girona per als que hi viuen.” Poca estona després d’ocupar l’antic teatre, la portaveu de La Forja al Gironès, Carla Costa, va llegir un comunicat que l’organització juvenil va retransmetre a través de les xarxes socials. En l’escrit, l’entitat fa una crida a “parar els peus als especuladors, als grans propietaris i al sector turístic”, i denuncia “l’actual model de ciutat, que només beneficia una minoria benestant i està oposat als interessos de les classes populars”. En aquest sentit, La Forja Gironès alerta que “l’Ajuntament promou la transformació de Girona en un parc temàtic, en una ciutat aparador”. “Junts per Catalunya impulsa una Girona turística que serveix únicament els interessos dels seus amos, el sector turístic i el sector immobiliari”, assegura l’organització juvenil en el comunicat, i fa una crida a dir “prou”: “Ja n’hi ha prou de vendre’ns, de feines precàries, de convertir el mercat laboral en un mercat d’inestabilitat, ja n’hi ha prou de vendre la ciutat als voltors capitalistes!” L’ocupació de l’antic Teatre Odèon és una acció de protesta contra “la substitució del petit comerç per restaurants, molts pertanyents a cadenes”. L’entitat juvenil “exigeix una feina digna i de qualitat, i el dret efectiu a l’habitatge”. Alhora alerta: “Si les opcions són especulació o expropiació, ho tenim clar: expropiem tots els paràsits pel benestar de la majoria”.

A l’antic Odèon s’hi van presentar efectius de la Policia Municipal de Girona i l’amo del local, però els activistes de La Forja van mantenir la protesta. A la tarda, militants de La Forja, SEPC UdG, L’Eina-comarques gironines i la PAH Gironès van organitzar un debat sobre el model turístic i l’habitatge a Girona que va tenir lloc a les escales de Sant Domènec. Més tard, al vespre, també es va celebrar un sopar popular que va ser amenitzat amb música.

Un restaurant del König

El grup König ha decidit transformar l’antic Teatre Odèon, a la pujada de Sant Domènec de Girona. No serà un König tradicional. Serà un cafè restaurant amb, previsiblement, una capacitat per a unes 400 persones i que es preveu que es podrà obrir entre els mesos de març i abril del 2021.

LES FRASES

Denunciem que l’actual model de ciutat només beneficia una minoria benestant i està oposat als interessos de les classes populars
L’Ajuntament promou la transformació de Girona en un parc temàtic
Comunicat de La Forja Gironès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar