Societat

Els 11,3 milions de turistes van gastar 12.347 milions

Àngels Chacón posa en valor un “sector estratègic” de país

El turisme és el 12% del PIB i el 14% de l’ocupació

Els 11,3 milions de turistes estrangers que han visitat Catalunya entre el gener i el juliol, un 1,5% més que l’any passat, han gastat 12.347 milions d’euros, un 5% més que durant el mateix període del 2018. Les dades les va fer públiques, divendres, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, que va aprofitar el Dia Mundial del Turisme per posar en valor un “sector estratègic” del país, que suposa, va dir, el 12% del PIB i el 14% de l’ocupació de Catalunya.

Segons va explicar la consellera, el 27,2% de la despesa feta pels turistes estrangers correspon a transport i el 14,2%, a manutenció, mentre que el 20% és de diverses activitats. En allotjament, els turistes han gastat un 16,8%, en paquets turístics, un 12,7%.

Per nacionalitats, els que més han desemborsat són els estatunidencs, 1.628,7 milions, un 7,2% més que durant el mateix període de l’any passat, seguits dels francesos, 1.292,1 milions, un 0,9% menys, i els turistes del Regne Unit, 1.056,4 milions, un increment de la despesa del 5,2%. Els francesos són la primera nacionalitat per nombre de visitants (encara que entre el gener i el juliol han descendit un 2,5%), seguits dels anglesos (que han caigut un 2,6%) i els dels EUA, amb un creixement del 6%. Entre el gener i el juliol, Catalunya va ser la comunitat que més turistes va rebre, un 23,4% del total.

LA XIFRA

5
per cent
més de despesa han fet els turistes que han visitat Catalunya entre el mes de gener i el de juliol.

Turisme de més despesa i desestacionalitzat

La consellera Chacón va fer una crida a reforçar l’aposta pel turisme desestacionalitzat, d’interior i de caire cultural per “complementar” el de sol i platja, que només es concentra en tres mesos a l’estiu i agrupa el 47% d’arribades. En aquest sentit, divendres, va explicar que els mercats asiàtics se situen entre els seus principals objectius de mercat i va posar d’exemple el japonès, ja que “gasten el triple que la resta de turistes i no volen pas sol i platja, al contrari, volen turisme cultural, d’interior i un 40% de les seves visites, en un segon viatge, ja no són a Barcelona”. Sobre la repercussió del Brexit, la consellera va dir que cada 15 dies estan monitorant la situació amb dades d’unes 2.800 agències i estan pendents de com evoluciona. Chacón creu que aquest any acabarà amb xifres positives, ja que durant tot l’any 2018 van arribar un total 19 milions de turistes internacionals a Catalunya i entre el gener i el juliol ja s’han superat els 11 milions. Sobre la fallida de Thomas Cook, va assegurar que preocupa l’impacte econòmic que puguin suposar els pagaments d’agost i setembre que queden pendents i veure què passa amb els 80.000 turistes que portava l’empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró