Societat

Ada Colau se cenyeix al guió d’ERC per tenir pressupost

L’equip de govern prepara uns números amb un increment de recaptació gràcies a un nou IBI i increments de zona blava o taxes de terrasses

Les xifres estan subjectes a altres administracions

Ada Colau governa amb el PSC de la mateixa manera que ho podria fer amb ERC i la negociació pel pressupost del 2020, que ahir es va posar en marxa amb la presentació de la primera proposta a la premsa, en serà una bona mostra. Els números proposats per l’equip que dirigeix Ada Colau se cenyeixen al guió que el líder de l’oposició i cap d’ERC, Ernest Maragall, va esbossar en un article de premsa de principis del mes passat en què proposava unes línies d’inversió i una necessitat d’increment d’ingressos via taxes que recull el document presentat ahir pel regidor de Pressupost, Jordi Martí.

El document se situa en una xifra global d’ingressos de 2.898,2 milions d’euros, que suposa un increment del 9,2% en relació amb el pressupost prorrogat del 2019. Les línies principals d’inversió van en el terreny de l’habitatge, l’emergència climàtica i la seguretat.

L’increment d’ingressos s’aconsegueix per dues grans vies. La primera depèn d’actuacions que han d’executar altres administracions, com ara l’aportació de l’Estat, sempre que s’aprovi un nou pressupost el 2020, i l’aprovació pel Parlament de Catalunya de la proposta d’increment de la taxa turística, que reportarà una quantitat d’entre 10 i 30 milions d’euros de més a les arques municipals.

L’altra via de recaptació, que sí que depèn directament del consistori, és el de les taxes municipals. En aquest sentit, es preveu un increment important en l’IBI, amb un augment mitjà del 5,4%, a més d’increments en preus públics de vital importància com ara l’impost de circulació, els preus de la zona verda i la zona blava d’aparcament, els preus per ocupació de la vorera amb les terrasses o les taxes de clavegueram i residus.

El detall de les noves taxes se sabrà la setmana vinent, però la voluntat de l’equip de govern és aprovar-les provisionalment a l’octubre, pas previ a aprovar el pressupost al desembre. Ahir, en una primera valoració, el regidor d’ERC Jordi Coronas va mostrar la seva satisfacció perquè les línies general s’ajusten a la proposta feta per Maragall, tot i que va deixar clar que la negociació no s’ha obert i que cal entrar a fons amb molts temes. Des de JxCat, la regidora Neus Munté va donar a entendre que ho posaran més difícil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona