Societat

El poliglot Steve Kaufmann, que parla 20 llengües: “Vull aprendre català per curiositat”

El creador de la plataforma LingQ lamenta que a Espanya no s’emetin més continguts en versió original

Steve Kaufmann té 74 anys i parla una vintena de llengües, entre les quals hi ha el xinès, el turc, el polonès, el coreà, el castellà, l’anglès o el rus. Després d’anys de carrera al sector del comerç internacional, el poliglot canadenc ha decidit ara dedicar tot el seu temps lliure a descobrir noves llengües, i el català ha entrat a la seva llista de prioritats.

“Vull aprendre català per curiositat”, ha assegurat Kaufmann, que ha apuntat que, malgrat que no podrà parlar-lo allà on viu, a Vancouver, buscarà programes de ràdio i llibres per seguir practicant-lo.

El poliglot, creador de la plataforma en línia per aprendre idiomes LingQ, ha lamentat que a Espanya no s’emetin més continguts en versió original.

Per Kaufmann, tots els països haurien de seguir el model de Portugal o Croàcia, on “tothom parla anglès” perquè, assegura, mira continguts televisius en aquesta llengua.

“L’idioma ha d’entrar-te al cap, cal escoltar-lo i llegir-lo molt”, ha recomanat el poliglot, que ha subratllat que “si tu no tens el vocabulari i prou comprensió de l’idioma, no podràs arribar a parlar-lo mai”.

Kaufmann ha explicat que dels 20 idiomes que sap, en domina una dotzena. “Amb unes hores o uns dies de pràctica per refrescar-los ja podria tornar a parlar-los tots de nou”, ha precisat el canadenc, a qui no “preocupa” perdre nivell en algunes llengües ni “cometre errors” a l’hora de comunicar-se.

Així mateix, el poliglot ha considerat que els territoris on es parla més d’una llengua, com és el cas de Catalunya, propicien que els seus ciutadans tinguin un cervell “més flexible” i els fa “guanyar confiança” a l’hora de decidir aprendre nous idiomes. “Si jo ja sé el català i el castellà, per què no també el francès o l’anglès?”, ha comentat.

Kaufmann, que fins als 17 anys només dominava l’anglès, ha refusat que l’edat sigui un factor determinant a l’hora d’aventurar-se amb noves llengües. “Jo aprenc més ara als 74 anys que quan en tenia 15, i és perquè el cervell es fa més flexible”, ha afirmat el poliglot.

“Abans, a les aules, el professor tenia un llibre i només havíem d’aprendre el que hi havia escrit”, ha recordat, i ha afegit que “ara hi ha una quantitat il·limitable de recursos per descobrir” gràcies a plataformes en línia com LingQ, de la qual n’és el creador juntament amb seu fill.

Aprendre un idioma en tres mesos

Kaufmann ha assegurat que LingQ permet aprendre en tres mesos qualsevol de les 35 llengües que la plataforma té disponibles a través d’una biblioteca amb recursos audiovisuals i text.

“També hi ha l’opció d’importar: si jo estic mirant una sèrie de Turquia i vull aprendre’n l’idioma, amb una extensió del navegador puc importar tots els subtítols com a lliçons i després estudiar-les”, ha detallat el poliglot.

Sigui com sigui, Kaufmann destaca que l’èxit a l’hora d’aprendre idiomes passa per la motivació: “Ens cal tenir sensació d’èxit i ganes de continuar estudiant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES