Societat

Talls de carreteres des de la Jonquera fins a l’Ampolla

La circulació de vehicles per l’AP-7 a la Jonquera va quedar restablerta al migdia, després de més de 30 hores de bloqueig

Concentracions contra la sentència a Reus, Manresa, Mataró, Tortosa i Girona

La protesta pacífica dels ciutadans es va tornar a fer sentir ahir, amb talls de circulació que es van allargar durant algunes hores a les principals vies del país, des de la Jonquera fins a l’Ampolla. Finalment, al migdia, l’AP-7 quedava reoberta al trànsit al seu pas per la Jonquera després de més de 30 hores tallada pels manifestants, que havien arribat a clavar al paviment broques i peces de ferro per impedir el pas de vehicles. Els concentrats, però, es van tornar a convocar en un sopar popular a quarts de nou de la nit a la plaça de l’Ajuntament, on, a més del sopar, es demanava portar roba d’abric, espelmes i tendes de campanya per passar-hi la nit.

Poc després que quedés reoberta, alguns transportistes i armilles grogues copiaven la protesta i tallaven la carretera A-9 francesa (la continuació de l’AP-7) entre el Voló i Perpinyà, a la Catalunya del Nord.

També la carretera N-II va estar tallada durant diverses hores a l’altura del municipi de Llers, a l’Alt Empordà, fins que els manifestants van ser identificats i desallotjats per la policia. I a Medinyà es van repetir els talls de carretera al llarg del dia. A les vuit del vespre, la carretera també quedava tallada a Celrà. A Girona, unes 1.000 persones bloquejaven les sortides dels jutjats de la ciutat per reclamar la llibertat dels detinguts.

A Montblanc, capital de la Conca de Barberà, la carretera N-240 també va estar tancada al trànsit en els dos sentits de circulació entre els quilòmetres 36, 50 i 37, fins i tot amb l’ajuda de barricades fetes amb palets, i a l’Ampolla, els manifestants van barrar el pas de vehicles a l’autopista A-7 i a l’N-340.

Més enllà dels talls de carreteres, les concentracions es van repetir també en diversos punts del territori, entre els quals figuren les ciutats de Mataró, Manresa, Berga, Reus, Girona i Tortosa. A Reus es va celebrar una cercavila popular que va transcórrer pels principals carrers del centre i va omplir la plaça de Prim. Així mateix, a Manresa, més de 7.000 persones van omplir carrers i places.

A Madrid, una concentració a favor de la llibertat dels presos polítics que aplegava unes 4.000 persones, segons xifres oficials de la delegació del govern, va acabar amb càrregues per part de la policia a la Gran Via, carrer que els manifestants volien tallar al trànsit en acabar la concentració, que havia arribat fins a la Puerta del Sol de la capital espanyola.

LA XIFRA

4.000
persones
es van manifestar pels carrers de Madrid per donar suport als presos i demanar-ne l’alliberament i amnistia.

LA DATA

14.10.19
Es publica la sentència del judici de l’1-O,
que condemna els presos polítics a penes de 9 a 13 anys de presó.

Concentració a Perpinyà contra la sentència

Centenars de persones van omplir la plaça del Castellet de Perpinyà en una concentració de protesta que va fer que la plaça quedés petita. El senador François Calvet i l’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, es van dirigir als congregats amb parlaments en què van defensar la llibertat dels presos polítics i van condemnar l’actuació d’un estat “opressor”. “Ho hem de fer saber a tot Europa”, van dir.

Milers de bascos, pels presos, a Sant Sebastià

Més de 42.000 persones van participar ahir a Sant Sebastià en una manifestació contra la repressió a Catalunya. El PNB, Bildu i Podem hi donaven suport, així com diversos sindicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Els càmpings porten al TSJC la prohibició d’omplir piscines

barcelona
societat

Un grup d’assessors i els veïns d’Alella diran la seva sobre el futur de la Miralda

alella

SOS Costa Brava adverteix de diverses tales massives d’arbrat

GIRONA
societat

Pagesos garrotxins, implicats en la millora de la gestió del Parc Natural

Santa Pau
OLOT

Aposten per una intervenció d’arquitectura social al nucli antic

OLOT
Societat

Demanen acabar amb el bloqueig de presons per a no afectar el drets dels reclusos

Barcelona
alimentació

Aliments innovadors amb proteïnes, premis Innoval

L’Hospitalet de Llobregat
GIRONA

Més punts de recàrrega als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Treballadors reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona