Societat

El temporal deixa baixos inundats, carreteres tallades i arbres caiguts a les comarques gironines

Les principals afectacions es concentren ara a la Selva i a l’Alt Empordà, on continua plovent

El temporal de llevant que afecta Catalunya des d’ahir ha deixat importants afectacions a les comarques gironines, sobretot a la Selva i a l’Alt Empordà, on encara plou. Baixos inundats, carreteres tallades i arbres caiguts són algunes de les conseqüències de les intenses tempestes d’aquesta matinada a la demarcació. A la Castelló d’Empúries s’han inundat algunes plantes baixes i garatges i els seus propietaris asseguren que en vint anys no havien vist res semblant. A Llançà també s’ha inundat la zona del Sant Carles amb vehicles afectats i a l’Escala el temporal aixeca onades de grans dimensions que alguns aprofiten per fer surf. A la Selva, algunes cases s’han quedat sense llum i a Riells i Viabrea, diversos arbres envaeixen els carrers.

Importants afectacions a les comarques gironines per temporal de llevant que afecta Catalunya des d’ahir i que ha provocat fortes tempestes i pluges aquesta matinada. L’aigua que ha caigut i que continua caient, tot i que amb menys intensitat, ha deixat baixos inundats a municipis com Castelló d’Empúries, diverses carreteres tallades i arbres caiguts. A la urbanització de Castelló Nou, els Bombers han estat traient aigua aquest matí i alguns veïns com en Jesús González explicava que en 25 anys que fa que viu aquí no havia vist mai res semblant. L’aigua ha inundat els carrers i ha entrat en baixos i garatges que estan per sota del nivell del vial provocant importants destrosses.

A Llançà, s’han suspès les classes i l’aigua ha anegat la urbanització de Sant Carles deixant diversos vehicles atrapats. També s’ha hagut de tallar l’N-260, inicialment en dos punts, i continua tallada al tram que va des d’aquesta urbanització en direcció Colera i Portbou.

El fort vent també ha provocat onades de grans dimensions a l’Escala, que algunes persones han aprofitat per fer surf. També ha inundat el pati de l’escola Escolapi i ha obligat a tallar a la circulació un tram de l’avinguda Ave Maria per l’acumulació d’aigua.

A Figueres, continua tancada des d’ahir la carretera del Far des de la Ronda Sud, l’avinguda Rec Susana, el camí de Palol i el carrer Torras i Bages. A la urbanització de les Forques de Vilafant el temporal també ha deixat nombrosos arbres trencats i ha provocat desperfectes en algunes línies elèctriques.

Les pluges també han inundat camps a tota la comarca de l’Alt Empordà i ha obligat a tallar diverses carreteres com la C-252 i la GIV-6024 a Vilabertran, la GIV-6212 a Fortià, la GIV-6216 a Sant Pere Pescador, la GIV-6301 a l’Armentera, la GIV-6322 a Albons o la GIV-6321 a Bellcaire d’Empordà.

Afectacions a la Selva

Les afectacions també són importants a la comarca de la Selva, on algunes cases s’han quedat sense llum per la caiguda de pals de línies elèctriques. Es calcula que a hores d’ara hi ha uns 30.000 abonats sense llum a tota la demarcació. A Riells i Viabrea, diversos carrers han quedat tapats per fulles i arbres caiguts. El municipi ha decidit anul·lar les classes a la llar d’infants, l’escola i l’institut, així com també s’ha tancat el Centre Cultural. A hores d’ara, continua tallada la Gi-552 en aquest municipi.

També s’ha hagut de tallar per esllavissades la GIV-5264 a Setcases (Ripollès) i es dona pas alternatiu a la N-260 a Campdevànol. La GI-552 a Sant Feliu de Buixalleu també està tallada.

Suspensió de classes a tres municipis

Davant dels efectes de la llevantada a l’Alt Empordà i la previsió de pluges en les pròximes hores, s’han suspès les classes a Roses, Llançà i Sant Pere Pescador i s’han cancel·lat les línies de transport escolar d’aquestes destinacions. En el cas de Castelló i Empuriabrava, els busos escolars tampoc han circulat pels problemes amb les carreteres.

Al Ripollès també hi ha hagut afectació però amb menor mesura. Segons informa el Consell Comarcal, a dos quarts de set del matí, s’havia decidit suspendre el transport escolar a totes les línies per la intensitat del temporal i els efectes a la xarxa viària. Però amb el pas de les hores i veient l’evolució de les carreteres, s’han activat progressivament totes les expedicions a partir d’un quart de vuit del matí amb l’excepció de la línia R1 (Setcases-Camprodon) que havia quedat afectada per una esllavissada a la GIV-5264. A dos quarts de nou, s’ha reobert el trànsit d’aquesta via i s’ha activat el transport a aquest punt.

D’aquesta manera, el servei comarcal de transport escolar s’ha fet en la seva totalitat però amb uns horaris aproximats. En alguns casos, a més, s’han fet expedicions compartides d’alumnes de secundària amb primària. En total, el servei ha transportat 400 estudiants al Ripollès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla