Societat

Retards i talls a les línies ferroviàries i mig centenar de carreteres afectades

Les inundacions i les esllavissades van afectar 53 carreteres de tot Catalunya

Ahir al vespre encara continuaven una trentena de trams afectats

El fort temporal de Llevant que ha assolat Catalunya va ocasionar ahir retards generalitzats i trams sense servei a la xarxa ferroviària i talls en una cinquantena de carreteres a totes les demarcacions. En total, la pluja va afectar a una cinquantena de carreteres de tot el país, de les quals una quinzena van ser a la demarcació de Tarragona, 11 a la de Girona, 12 a Barcelona i 11 a Lleida.

En el cas de Tarragona, la majoria de les carreteres es van haver de tallar per les importants inundacions que van patir. Les més afectades, les que passaven per l’Espluga de Francolí com la T--232, la TV-2336, la TV-700 o la TV-7007. A Girona, a banda de vuit carreteres tallades per inundacions, es va haver de tallar la GI-552 a Sant Feliu de Buixalleu per obstacles a la via i la GIV-5264 a Setcases per esllavissades.

Les esllavissades van ser també el motiu principal del tall a les carreteres afectades a la demarcació de Barcelona. La B-112 de Collbató a Monistrol de Montserrat, la BV-1221 entre Terrassa i Navarcles, la BV-1223 a Mura o la C-243B entre Martorell i Sant Sadurní d’Anoia van ser algunes de les més afectades. També hi va haver inundacions a Gelida i a Manresa.

A Lleida, es va tallar la N-230 (reoberta ahir al vespre) per esllavissades i vuit trams més per inundacions a la calçada, entre elles la N-II de Bell Lloc i Mollerussa. A l’hora de tancar l’edició encara hi havia 31 carreteres. A Tarragona només en quedaven cinc.

Pel que fa a l’afectació ferroviària, a banda del tram de Salou, el fort temporal va afectar al tram de l’R15, entre Móra i Reus, restablert també ahir a la tarda, i a la circulació de trens entre Calella i Maçanet de la R1, normalitzat també ahir a la tarda.

Pel que fa a la resta d’afectacions, seguia interrompuda l’R12 entre Bell-lloc i Mollerussa, així com l’R13 entre Lleida i Tarragona i l’R14 entre Lleida i Sant Vicenç de Calders. A més, entre Vinaixa i Riu Milans va bolcar una locomotora de l’empresa Captrain després que una esllavissada s’endugués un talús i part de les vies. Al tram entre Vilassar i Mataró de l’R1 es va circular durant molt de temps en via única a causa del fort onatge.

LES XIFRES

53
carreteres
afectades per esllavissades o inundacions a Catalunya. Van arribar a ser 47 les carreteres tallades.
31
carreteres continuaven
encara amb afectacions importants a les nou del vespre, segons trànsit

AVE i Corredor del Mediterrani

Les fortes pluges van causar importants danys al tram de vies entre l’Hospitalet de l’Infant i Salou, que va obligar a interrompre el servei de la línia R16 i els de Llarga Distància del Corredor del Mediterrani, des de la tarda de dimarts. Adif va anunciar que restablia aquest servei ahir poc després de les 4 de la tarda. El temporal també va afectar al tram de l’AVE entre Perpinyà i Figueres, la qual cosa va obligar a suspendre els serveis internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona