Societat

SOCIETAT

Rosalía tancarà, amb el seu caganer, l’any de guardons

La cantant catalana Rosalía és una de les grans novetats de la firma d’artesania empordanesa Caganer.com, que cada temporada de Nadal immortalitza personatges d’actualitat en forma de la figura més nostrada del pessebre. Marc Alòs, escultor i responsable de l’empresa familiar, va destacar ahir que enguany han apostat per començar a “fomentar la paritat” en un catàleg fins ara molt masculí. A més de la de l’artista, que després dels Grammy llatins i altres guardons internacionals ara té un altre reconeixement més sentimental, també estrenen altres figures femenines, com ara la de la jove activista contra la crisi climàtica Greta Thünberg, les superheroïnes Wonder Woman i Harley Quinn i la icònica pintora Frida Kahlo. En aquests darrers casos, combinen famosos i personatges populars aquí i a l’estranger que alimenten les vendes entre els turistes i per la seva botiga virtual. Aquesta temporada, a més de la presència habitual en les fires de Santa Llúcia de Barcelona o Sabadell i la fira de l’avet d’Espinelves, estaran presents en altres poblacions, com ara Mataró, Figueres o Granollers

En aquest sentit, una altra de les novetats pel que fa a l’esfera política mundial és el primer ministre britànic, Boris Johnson, unit a les actualitzacions dels motlles de la cancellera alemanya Angela Merkel i del 10 blaugrana, Lionel Messi, amb barba, pentinat i Pilota d’Or actualitzats. El cantant George Michael, Mister Bean o el futbolista madridista Eden Hazard són altres de les novetats d’un catàleg que supera les 500 figures, moltes de les quals ja descatalogades perquè han deixat de ser populars.

Caganer.com va reproduir l’any passat tots els presos polítics i manté referències d’èxit, com ara els presidents Puigdemont i Torra, però aquest cop només han provat sort amb la figura de Pablo Casado. Han aparcat el procés i esperaran que el panorama polític s’aclareixi per estrenar nous motlles, a més d’Iceta, Rufian, Arrimadas i Colau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CORNELLÀ DE TERRI

Denuncien que volen obrir un centre de menors “sense complir normativa”

CORNELLÀ DE TERRI

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA