Societat

El govern de Girona rebutja els generadors a Font de la Pólvora

La regidora insisteix en el blindatge de comptadors, que no volen els veïns

La plataforma del barri demana participar en el ple per reclamar també una auditoria de la xarxa i accions legals contra Endesa

El govern de Girona va rebutjar dilluns durant el ple municipal la possibilitat de posar generadors al barri de la Font de la Pólvora com a solució urgent als talls de llum constants i continus que pateix el barri, tal com exigeixen els veïns, i va insistir en la idea del blindatge de comptadors, que no és ben vista pels veïns. A preguntes dels grups municipals de Guanyem i ERC, la regidora de Drets Socials, Núria Pi, va assegurar que han descartat en principi l’ús de generadors a la Font de la Pólvora arran d’un informe tècnic que “al seu dia va desestimar posar generadors per un risc molt elevat d’incendis”. “Tenim clar que no posarem en risc la vida de les persones quan se’ns està dient que això pot provocar incendis. De tota manera, farem un informe tècnic que ratifiqui de nou el risc de posar generadors”, va explicar la regidora. A més, arran dels suggeriments fets per l’oposició, va assegurar que el cas de la Font de la Pólvora és diferent del del barri del Culubret de Figueres, on sí que s’estan usant generadors. “Estem parlant de casuístiques diferents, entre altres coses perquè a Figueres es tracta de cases unifamiliars”, va assenyalar, insinuant que la Font de la Pólvora és un barri de blocs de pisos molt més difícil de cobrir amb generadors.

D’altra banda, Pi va reafirmar-se en l’aposta del govern pel blindatge de comptadors seguint l’exemple de la Mina, una opció que els veïns rebutgen perquè creuen que “criminalitza tot el barri” i “no soluciona res”, ja que han visitat la Mina i allà continua havent-hi problemes. “Seguim apostant pel blindatge, com sempre hem dit, i estem treballant amb els tècnics d’urbanisme i els de serveis socials per iniciar al més aviat possible la prova pilot”, va subratllar la regidora.

Els veïns, al ple

La Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora, que aquest dilluns ja va tenir diversos membres protestant en el públic durant el ple, va anunciar ahir que ha entrat al registre del consistori una petició per participar en el ple del mes que ve. La seva intenció és demanar al desembre als grups municipals tres acords per garantir el subministrament elèctric al barri. La primera demanda és la instal·lació immediata de grups generadors com a solució urgent mentre s’adopten mesures permanents i la desestimació del blindatge. La segona serà que l’Ajuntament de Girona acordi fer una auditoria per diagnosticar l’estat de la xarxa elèctrica tant a la Font de la Pólvora com a la resta de la ciutat i determinar les mesures necessàries per actualitzar-la. I finalment, es demanarà que el consistori emprengui accions legals contra Endesa, com a responsable de la infraestructura, “si no garanteix el correcte subministrament energètic”.

La plataforma va fer dijous passat una assemblea, a la qual van assistir regidors de Guanyem, el PSC i ERC, en què es va aprovar un manifest amb les seves exigències –pel qual s’ha obert un període d’adhesions– i també un augment de la pressió i mobilització dels veïns, després que els talls de llum al barri hagin tornat a augmentar les últimes setmanes. Dilluns mateix durant el ple estaven sense llum enmig d’un tall que va durar set hores, segons informaven a través de les xarxes socials.

LA FRASE

Un informe tècnic va desestimar-ho per risc molt elevat d’incendi. En farem un altre per ratificar-ho
Núria Pi
regidora de drets socials de l’ajuntament de girona

LA XIFRA

60
hores
seguides van arribar a estar sense llum durant l’onada de calor. Ara hi ha talls de fins a 12 hores cada dia.

LA DATA

07.11.19
és el dia
que la plataforma del barri va fer una assemblea per aprovar un manifest i l’increment de mobilitzacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona