Societat

La temporada d’esquí més pública, a punt

Les nevades d’aquesta setmana ja permeten obrir diverses estacions

La resta, per a finals de mes

La majoria de centres d’esquí ja són dependents dels FGC

La pista llarga de l’estació d’esquí de La Molina obre a partir d’avui gràcies a les nevades dels darrers dies. Per tal que els esquiadors puguin fer un primer tast de neu, es farà un preu especial de forfet de 14,50 euros. Des de dimecres, es va obrir una petita part de Masella. Són les primeres estacions a obrir aquesta temporada. Les de la vall de Núria, Vallter 2000, Port Ainé i Espot, que depenen de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), està previst que obrin a finals de mes, però si el temps ho permet ho faran abans. També obriran a finals de mes, en concret el divendres dia 29, les onze estacions d’esquí del Pirineu de Lleida.

La Molina presenta dues novetats: un remuntador que permetrà perllongar el tram del Telecabina Cadí-Moixeró fins al Niu de l’Àliga, i arribar al cim de la Tossa (cota 2.537 m) i al Parc Natural Cadí-Moixeró (instal·lació que farà més directe l’accés al conjunt La Molina+Masella, de 145 km de domini esquiable) i un telecadira, el telecadira El Llac, que dona accés des de la zona del llac La Molina fins a Coll de Pal.

Les estacions que depenen de FGC treballen al voltant de tres eixos, segons explica el seu director, Ricard Font. Un objectiu és innovar tant com sigui possible a les estacions amb la mínima energia: és a dir, fer més neu amb la mateixa aigua i menys energia. Un segon objectiu és la digitalització de les estacions. El primer pas serà visible ja aquesta temporada, perquè és un forfet mans lliures a totes les estacions, amb un control d’accés digital als remuntadors, cosa que permetrà, entre d’altres, no haver de fer cues. La venda de forfets, la reserva de l’aparcament i el lloguer dels esquís o dels armaris per guardar-los, es podrà fer de manera digital. En tercer lloc, explica Font, la intenció d’FGC és, com a empresa pública, la vertebració del territori i la seva promoció econòmica i social. Ferrocarrils gestiona la majoria d’estacions del Pirineu, de manera que el món de l’esquí s’ha convertit en una inversió pública. Només Baqueira, Port del Compte i Masella es mantenen en mans privades, ja que Boí Taüll està en fase de ser adquirida també per FGC.

Les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida estan acumulant molta neu de molta qualitat i quan obrin, a partir del 29, els esquiadors trobaran neu excepcional. A Baqueira els esquiadors es trobaran aquest any amb una nova pista vermella, Eth Coret, d’un quilòmetre i mig. En aquesta estació s’ha fet una gran inversió i hi ha 50 nous elements. “Hem fet una gran inversió a totes les estacions de Lleida per tal de poder produir neu amb menys energia, ja que si bé és veritat que ara tenim neu en abundància s’ha de ser previsor”, explica Juli Alegre, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de Lleida, que insisteix que aquest any s’intentaran superar els 1,3 milions d’esquiadors de l’any passat. “L’esquí genera 2.000 llocs de treball directes i més de 7.500 indirectes i es pot dir, doncs, que és bàsic per al dinamisme econòmic i social de les comarques de Lleida.”

LA DATA

29.11.19
Es preveu que obrin
totes les estacions d’esquí i esquí nòrdic catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES