Societat

L’Ajuntament veu positiu que hi hagi àrees singulars de comerç a Lloret de Mar

Per l’equip de govern, els nous espais que preveu la llei de la Generalitat són un estímul

L’edil de Comerç pren idees d’Olot i Manlleu per als locals buits

L’Ajuntament de Lloret troba positiu implementar a mitjà termini les àrees singulars de comerç o àrees de promoció econòmica (APEU), tal com està inclòs en la futura llei de la Generalitat. “És una opció molt interessant. M’agrada la idea”, afirma la regidora de Comerç, Lara Torres (PSC).

La Generalitat calcula que la llei de les APEU podria entrar en vigor el segon semestre de l’any que ve. A finals d’aquest any, hauria de passar pel Parlament de Catalunya per ser discutida i, si rep prou suport, aprovada. “A Lloret, podríem definir una APEU amb la riera [avinguda Just Marlès] o tot el nucli antic o el barri del Molí, per dir alguns exemples. És una opció molt interessant perquè ajuda a recaptar per fer inversió directa”, explica Torres.

La directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, va donar detalls d’aquests espais en una de les taules rodones de la jornada Estratègies urbanes per a la dinamització del comerç, que va organitzar ahir al teatre de Lloret la Fundació de la Universitat de Girona (UdG) i l’Ajuntament.

Abans de les municipals del maig, l’Associació de Comerciants de Lloret s’havia mostrat partidària del desenvolupament de l’APEU, “una zona diferenciada i que es gestiona de manera diferent, tant per part de la ciutadania com per part de l’Ajuntament”, exposava el gerent, Francesc Alsina.

Torres també valora casos de ciutats com ara Manlleu (Osona) o Olot, que han pres iniciatives en els casos dels locals buits. “A Manlleu ho han vehiculat amb activitats culturals i a Olot amb l’artesania. Són propostes interessants”, afirma. Al cèntric carrer Sant Pere, a Lloret, hi ha locals buits, reconeix la regidora de Comerç.

“La revolució trigarà”

Lara Torres va fer d’alcaldessa accidental des de dimecres fins ahir. Va suplir el batlle, Jaume Dulsat (JxCat), que s’ha referit en alguna ocasió a la revolució comercial que provoca el comerç en línia i que considera que a Lloret “trigarà a arribar”. Segons el batlle, “el comerç s’ha de replantejar, no només a Lloret sinó a tot el món. Tots volem que totes les botigues estiguin obertes, que hi hagi llum i vida, però després tothom va a casa i compra per internet a Amazon”.

Per Dulsat, el comerç és una branca del turisme i forma part de l’experiència dels visitants: “Un senyor de Madrid, Alemanya o Moscou compra a Lloret o a les Balears perquè està relaxat, passeja i mira.”

LA FRASE

La creació de les APEU és una opció molt interessant. Ajuda a recaptar per fer inversió directa
Lara Torres
regidora de comerç i alcaldessa accidental de lloret (PSc)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES