Societat

Acte en senyal de rebuig a l’atac a la seu de l’Espai LGTBI

Es vol intentar que els fets siguin tipificats com un delicte d’odi

S’està organitzant una altra concentració per a demà

“L’atac no és una simple bretolada. És una reacció que vol el retorn a èpoques fosques, dictatorials i totalitàries. En el fons, es tracta d’una regressió per por a la diversitat que comporta l’evolució de la societat.” És una part del manifest del Consell Municipal LGTBI de Girona que es va llegir ahir a la plaça del Pallol. A les sis de la tarda s’hi van congregar més d’un centenar de persones en senyal de condemna pels fets ocorreguts dissabte passat a la nit, quan uns desconeguts van destrossar la porta de la nova seu de l’Espai LGTBI, situada al número 6 del carrer Sant Josep. En la concentració hi van participar diversos representants locals, com ara l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i els portaveus del PSC i Guanyem Girona, Sílvia Paneque i Lluc Salellas, respectivament.

La vicepresidenta de la Comissió Unitària 28 de Juny, Rosa Maria Vilaseca, va posar en relleu que el lamentable episodi d’aquest cap de setmana passat els dona més empenta: “Hi ha molta feina per fer. No pensem permetre cap atac, ni físic ni de paraula. Hem dit prou, ja que en el darrer any i mig s’han produït tres fets similars entre l’antiga seu i la nova.” Va subratllar, a més, que tenen el propòsit “d’anar fins al final” per tal que aquest últim cas no quedi com una falta, sinó que es tipifiqui com un delicte d’odi. “Vam presentar la denúncia dissabte mateix. En farem seguiment i estarem molt atents per saber com evoluciona la investigació. Els autors de l’atac no donen la cara, quan per part nostra estem disposats a parlar amb qui sigui. L’extrema dreta està envalentida i s’ha sentit amb suport en les eleccions, però a nosaltres ja no ens tanca ningú als armaris!”, hi va afegir Vilaseca. A banda, es va anunciar que demà molt probablement es farà una altra concentració per continuar lluitant per una ciutat respectuosa i oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona