Societat

Girona

Una cursa amb 41 anys de recorregut

S’espera que unes 2.500 persones participin a la Cursa del Carrer Nou

Lluiran una camiseta verd fluor

“És un esdeveniment amb tradició i història i, al mateix temps, és molt popular i obert a tothom.” Són característiques de la Cursa del Carrer Nou de Girona, que arriba a la 41a edició. Se celebrarà diumenge vinent, 24 de novembre, després que s’hagués ajornat la primera convocatòria que s’havia marcat, el 20 d’octubre. I és que, habitualment, la cursa sempre s’acostuma a fer abans de Sant Narcís, com a preludi de les Fires. Els seus preparatius, però, van coincidir aquest any amb la setmana en què es va donar a conèixer la sentència del procés emesa pel Tribunal Suprem i, arran de la situació d’excepcionalitat que hi havia a la ciutat i arreu del país, es va decidir suspendre-la i buscar un altre dia.

En el compte enrere, ahir es va presentar la samarreta que lluiran els participants, que aquesta vegada és de color verd fluor. En l’acte hi havia membres de l’associació Girona Centre Eix Comercial: l’entitat que promou la cursa. Així mateix, hi va assistir la regidora d’Esports, Eva Palau, en representació de l’Ajuntament, que és una de les institucions col·laboradores. Hi havia, a més, responsables d’algunes de les principals empreses patrocinadores, com ara Montepio i Autopodium, i hi va ser present també la triatleta de Sarrià de Ter Sara Loehr, que en la classificació femenina del 2018 va ser la corredora que va completar més ràpidament el recorregut de 5 quilòmetres (ho va fer en tan sols dinou minuts i tretze segons).

Com a novetat, tot el trajecte de diumenge serà sobre asfalt. Les inscripcions avancen a bon ritme i s’espera que, entre les diferents modalitats, hi hagi uns 2.500 participants en total. Es duran a terme, concretament, les curses estrella de 10 i 5 km de distància; les milles urbanes, obertes a totes les categories (a partir dels 11 anys d’edat), i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys i de 8 a 10 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró