Societat

Absolt l’activista antifeixista acusat de llançar una cadira a un mosso durant les mobilitzacions del 6-D a Girona

S’enfrontava a 15 mesos de presó i a pagar 175 euros pels danys causats a una càmera que duia l’agent

La sentència conclou que “no ha quedat acreditat” que fos l’acusat qui va la tirar

El jutjat penal 4 ha absolt l’activista antifeixista acusat de llançar una cadira a un agent dels Mossos d’Esquadra durant les mobilitzacions del 6 de desembre passat contra un acte de Borbònia i Vox a Girona. L’activista s’enfrontava a 15 mesos de presó per un delicte d’atemptat a agent de l’autoritat i a pagar 175 euros pels danys causats a una càmera que duia el mosso. El cas va arribar a judici el 23 d’octubre. La sentència conclou que “no ha quedat acreditat” que fos l’acusat qui va tirar la cadira contra la línia policial i subratlla que, al judici, l’agent “no va ser capaç d’identificar fefaentment” l’activista com el responsable del llançament.

Els fets es remunten a la manifestació antifeixista del 6 de desembre a Girona contra un acte organitzat per Borbònia, que comptava amb el suport de Vox, per commemorar els 40 anys de la Constitució espanyola. La Plataforma Antifeixista Gironina va convocar la manifestació per mostrar el rebuig a la presència de l’extrema dreta a la ciutat.

La manifestació va acabar amb dues càrregues dels Mossos d’Esquadra, que havien blindat el perímetre interior de la plaça U d’octubre de 2017 amb un fort dispositiu de la Brigada Mòbil (Brimo) i l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

La segona, va ser a l’encreuament entre el carrer Eiximenis i Jaume I on alguns manifestant van llançar cadires de la terrassa d’un bar contra els agents. El 23 d’octubre, el penal 4 va jutjar Musta Lackhar per, suposadament, haver tirat una de les cadires que va impactar contra un mosso i va provocar desperfectes a una càmera que duia l’agent.

La sentència declara provat, tal com ell mateix va reconèixer al judici, que l’activista va participar en la manifestació antifeixista però conclou que “no ha quedat acreditat” que fos la persona que va llançar la cadira que va trencar la càmera.

“Ens trobem davant de versions contradictòries entre els agents actuants i l’acusat però és que, a més, el testimoni presencial dels fets no ha pogut identificar correctament l’acusat en l’acte de judici”, recull la sentència que afegeix que, per aquest motiu, existeixen “dubtes” que obliguen a dictar una sentència absolutòria.

En concret, el jutjat exposa que l’agent contra qui va impactar la cadira “no va ser capaç d’identificar fefaentment l’acusat com la persona responsable del llançament” declarant, al judici, que “segurament era ell perquè té una cara molt semblant”. “No l’identifica degudament”, afegeix la sentència.

Per això, el jutjat conclou que “no pot entendre’s acreditat que l’acusat cometés el delicte d’atemptat del qual l’acusaven” i l’absol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES