Societat

El restaurant barceloní Angle de Jordi Cruz guanya una segona estrella Michelin

Tres establiments catalans aconsegueixen una distinció i quatre la perden

El restaurant barceloní Angle del popular xef Jordi Cruz ha guanyat una segona estrella Michelin. Així s’ha donat a conèixer en la Gala de les Estrelles Michelin, que s’ha celebrat aquest dimecres a Sevilla.

Amb tot, tres establiments catalans han aconseguit una distinció, el restaurant Aürt de Barcelona del cuiner Artur Martínez; Cinc Sentits , també de Barcelona, del xef Jordi Artal, que recupera l’estrella que va perdre en la passada edició per tancament i trasllat, i Deliranto de Salou del xef Josep Moreno. Han perdut l’estrella que tenien La Barra de Carles Abellán de Barcelona, Els Brancs de Roses i Terra de S’agaró. També l’ha perdut el restaurant Gaig, de Barcelona, per tancament i trasllat

La guia Michelin ha destacat del restaurant Angle que el xef Alberto Durá “aposta, en la línia amb les consignes marcades pel mediàtic xef Jordi Cruz, pel què ells defineixen com “alta cuina de consum quotidià”.

Com s’indica al web del restaurant, ubicat al carrer Aragó entre Aribau i Enric Granados, Angle es defineix com un establiment que “barregen tradició amb modernitat. Una cuina pensada per agradar i fer gaudir plenament a tots els nostres comensals d’una experiència gastronòmica completa”. Jordi Cruz suma així una estrella més a un dels seus restaurants després que l’ÀBaC mantingui les seves tres estrelles.

Ha aconseguit la seva primera estrella el restaurant Aürt de Barcelona del cuiner Artur Martínez, un establiment que va néixer al febrer d’aquest any. 17 anys enrere, Artur Martínez amb el seu germà i els seus pares, van transformar un antic bar de Terrassa que regentaven en un petit restaurant gastronòmic al que van anomenar Capritx. L’any 2010 guanyarien una estrella Michelin amb la seva cuina i l’any 2017 van decidir tancar les portes.

Ha aconseguit també la seva primera estrella Deliranto de Salou del xef Josep Moreno. Com s’explica al seu web, ofereixen una “cuina que busca el producte més sorprenent, sabors no provats fins llavors que omplen el paladar de noves vivències”.

En la passada edició, el restaurant Cinc Sentits de Barcelona va perdre l’estrella que tenia per tancament i trasllat, quan va passar del carrer Aribau al carrer Entensa. Un any després l’establiment del xef Jordi Artal ha recuperat aquest reconeixement.

Quant als Bib Gourmand, Michelin atorga la distinció al restaurant Cruix de Barcelona; al Saó, també de Barcelona; al Pocavergonya de Girona i al Quatre Vents 3.0 d’Hostalric.

Tres estrelles

En aquesta edició una de les notícies ha estat l’entrada del restaurant Cenador de Amós de Villaverde de Pontones (Cantabria) al grup dels premiats amb tres estrelles Michelin A Catalunya, mantenen la màxima distinció El Celler de Can Roca , el Lasarte i l’ ÀBaC .

En total, hi ha 11 restaurants amb tres Estrelles, un dels quals és nou; 36 restaurants amb dues, dels quals n’hi ha sis de nous; 194 restaurants amb una Estrella, 23 dels quals son nous i 302 restaurants Bib Gourmand, amb 56 nous.

Jordi Cruz: “Era el projecte que em feia més il·lusió que guanyés la nova estrella”

“Era el projecte que em feia més il·lusió que guanyés la nova estrella, fa anys que la buscàvem”, ha explicat Jordi Cruz als mitjans després de pujar a l’escenari del Teatre Lope de Vega de Sevilla per recollir les dues estrelles Michelin del seu restaurant Angle de Barcelona.

Cruz ha assenyalat que l’Angle és un restaurant que fa anys que funciona “però potser no ha lluït molt perquè l’ombra de l’Àbac era molt gran”.

Precisament, l’Àbac ha revalidat el títol que el manté al club dels privilegiats amb tres estrelles Michelin, al costat de Celler de Can Roca i el Lasarte.

De la seva banda, el restaurant de Salou Deliranto, del xef Pep Moreno, ha guanyat el seu primer guardó Michelin amb una aposta creativa a partir d’un menú degustació que és un guió d’un conte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA