Societat

Els danys per la llevantada de l’octubre a les comarques de Ponent ja sumen més de 21 milions

El recull provisional inclou 15 municipis i 2 consells comarcals, i situen Juneda com el poble més afectat

Els danys per la llevantada del 22 d’octubre a les comarques de Ponent ja sumen 21,6 milions d’euros, segons ha confirmat la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Es tracta d’una xifra provisional que una quinzena de municipis de les Garrigues i el Segrià i dos consells comarcals (Pla d’Urgell i Segarra) han fet arribar per acollir-se al Reial decret que regula les subvencions davant necessitats derivades de situacions d’emergència o tipus catastròfic i que atorga la direcció general de Protecció Civil del Ministeri de l’Interior.

Segons aquest primer balanç, Juneda és el poble més afectat, amb 6,4 milions, seguit d’Arbeca amb 4,1 milions. El Canal d’Urgell ha xifrat els desperfectes a la infraestructura, principalment al canal principal, en 1,6 milions d’euros.

Aquesta xifra provisional que ha recollit la subdelegació del govern espanyol a Lleida és el recull de les sol·licituds d’ajuts per acollir-se al reial decret 307/2005 que regula les subvencions davant determinades necessitats derivades de situacions d’emergència o de tipus catastròfic i contempla ajudes que poden sol·licitar corporacions locals com els ajuntaments, unitats familiars, comunitats de propietaris i establiments industrials o comercial. Cada grup té un model de sol·licitud i es pot presentar a la subdelegació físicament o via telemàtica.

A l’espera d’incorporar més valoracions, sobretot les de particulars i empreses, de moment Juneda és el municipi que encapçala el rànquing amb la xifra de desperfectes més elevada, 6,4 milions d’euros en equipaments públics i camins municipals Arbeca és el segon municipi amb 4,1 milions i l’Albi el tercer amb 2,4 milions. El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha sol·licitat ajuts per valor de 750.000 euros i el de la Segarra per valor de 150.000.

Una de les infraestructures que de moment ha registrat més desperfectes és la del Canal d’Urgell, per valor d’1.644.500 euros, dels quals la meitat corresponen a danys al canal principal. D’altra banda, l’ACA ha xifrat en 3,2 milions d’euros les obres d’emergència de rius i rieres a Lleida i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) és qui decideix on s’actua ja que els rius pertanyen tots a la conca de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON