Societat

Barcelona gestionarà a partir de desembre el Port Olímpic i preveu el tancament de les discoteques abans de l’estiu

L’Ajuntament invertirà 39 milions per crear un espai lligat a l’economia blava, l’esport i la restauració de proximitat

L’Ajuntament de Barcelona gestionarà a partir de desembre el Port Olímpic després d’arribar a un acord perquè la Generalitat li delegui les competències. A partir del 2020 començarà un procés de transformació amb una inversió de 39 milions. El govern municipal preveu el tancament de les discoteques abans de l’estiu. El nou espai estarà lligat a l’economia blava, l’esport i la restauració de proximitat. Els restaurants que hi ha al moll de Gregal podran quedar-se fins al 2023, quan es preveu reformar aquesta part. La primera intervenció es farà al Dic de Recer, per solucionar els problemes d’ultrapassament que pateix. El projecte es podrà licitar un cop s’executi la delegació de competències, i les obres es podrien començar el proper any. La remodelació permetrà guanyar més del doble de l’espai públic actual.

Després de fer la primera actuació al Dic de Recer, tocarà centrar-se en la nova concessió d’activitats i, per tant, el cessament dels actuals usos dels locals d’oci nocturn al moll de Mestral. L’executiu municipal compta que les discoteques estiguin tancades al mes de maig.

L’objectiu de l’Ajuntament és la recuperació d’aquesta zona com a espai portuari i ciutadà, referent en sostenibilitat. S’apostarà per la diversitat d’activitats esportives vinculades al mar, un espai on els vaixells formin part de l’oferta d’oci, una zona gastronòmica vinculada al mar i de proximitat, un espai de divulgació, formació i experimentació i una zona oberta i accessible per a la ciutadania.

S’ampliarà el Centre de Vela, al moll de Gregal, i es construirà un nou Centre Municipal d’Esports Nàutics, al de la Marina. Hi haurà un plaça d’accés des del nou espai de vianants de l’eix Marina i des de la cota de platges. També es preveu construir un nou Centre de Divulgació del Coneixement del Mar.

Al moll de Mestral, el futur Port Olímpic reprogramarà l’espai d’oci nocturn actual i es farà una aposta pels usos nàutics que fomenten l’economia blava. Al moll de Gregal és on estarà la zona de restauració de cuina mediterrània, de proximitat i vinculada al mar. La concessió dels locals de tot l’entorn del port es durà a terme a partir de l’any 2020, quan està previst que finalitzin les concessions actuals.

L’empresa municipal BSM portarà a terme la gestió, explotació manteniment i administració del Port Olímpic. Es passarà dels 23.838 metres quadrats actuals a un total de 48.616.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll