Societat

Can Juncadella ja és en l’inventari de camins de Lloret

L’Ajuntament ha de rectificar el document i tornar-lo a posar a exposició pública perquè el TSJC va donar la raó als amos

L’equip de govern valora que el tram és públic

L’Ajuntament de Lloret de Mar va esmenar ahir –per acord de ple– l’inventari de camins i va incloure-hi Can Juncadella. El consistori s’hi ha vist obligat per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de l’1 de juliol. La sentència també obligava els amos, la societat Flinder Data SLU, a obrir el camí al públic.

El desembre del 2016, l’Ajuntament va aprovar l’inventari de béns i drets, en què hi ha inclosa la llista de camins del poble, després que Flinder Data SLU no hagués presentat cap al·legació. Però els propietaris van anar al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona per rebatre un decret d’alcaldia del juny, que havia inclòs Can Juncadella (o el camí 61, entre cala Canyelles i cala Morisca) en l’inventari.

La societat no volia que el camí que passa per la seva propietat formés part de la llista pública. “Degut a la dimensió i importància de l’inventari de camins, el procediment d’aprovació s’hauria hagut de trametre directament com a rectificació i no com una incorporació de camins primer i una rectificació global de tots els camins incorporats després”, afirma el TSJC.

L’equip de govern, de JxCat i el PSC, ha hagut de refer l’inventari –el ple hi va donar suport unànime–, però considera que la inscripció de Can Juncadella no té cap perjudici i que és una qüestió “estrictament formal”, afirma el regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais (JxCat). “El camí existeix, és d’ús públic i l’Ajuntament té dret a fer-lo seu”, va dir en el ple. Ara l’inventari de béns i drets tornarà a estar en exposició pública, i Flinder Data tindrà trenta dies per presentar-hi al·legacions.

“Veus i sirenes”

El consistori admet que personal dels amos sol posar traves als passavolants que s’hi acosten. “Ara el que han de fer és que el camí sigui accessible i transitable i que hi hagi sortida fins a cala Canyelles”, va pregar el portaveu d’ERC, Jordi Orobitg, que insta el consistori a fer que l’obertura relativa del camí sigui total. El portaveu dels comuns, Miguel Gracia, va explicar que alguns visitants al camí han hagut de sentir “veus i sirenes demanant que se’n vagin”.

Recurs per les ordenances del 2017

L’equip de govern, de JxCat i el PSC, va aprovar ahir la presentació d’un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va anul·lar cinc articles de les ordenances municipals del 2017. El consistori va ingressar, l’any passat, 234.000 euros per aquell canvi en les taxes, però va decidir no aplicar-lo aquest any.

El mes passat, el TSJC va estimar part del recurs que havien presentat el Gremi d’Hostaleria de Lloret i l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) Costa Brava-Pirineu de Girona. El tribunal deixava sense efecte, entre altres punts, que l’ajuntament cobrés l’impost de béns immobles (IBI) més alt a les finques de valor cadastral més alt. El regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais (JxCat), assenyala que el recurs està justificat. Jordi Orobitg (ERC) va recordar que el TSJC havia trobat “insuficient” la memòria justificativa de les ordenances del 2017.

La decisió de recórrer al Suprem va rebre catorze vots, onze de l’equip de govern – JxCat (6) i el PSC (5)–, i tres de l’oposició (dos de Lloret en Comú i un de Força Lloret). Ciutadans (4 edils) i ERC (3) es van abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat