Societat

Definiran els llocs per fer casaments civils a Lloret

L’Ajuntament té dubtes que els restaurants puguin ser la seu de la celebració

Per Cs, el reglament farà pagar als nuvis si l’enllaç és fora de la sala de plens

El ple de l’Ajuntament de Lloret ha aprovat la creació d’un reglament per definir –abans de tres mesos– els llocs de celebració de casaments civils a la vila. L’acord unànime de dilluns arriba després que l’equip de govern, de JxCat i el PSC, tingui dubtes legals que els restaurants i els hotels puguin ser la seu de la cerimònia.

Al ple de setembre, el grup de Cs va preguntar als regidors de govern sobre un suposat canvi de criteri en els casaments. En el ple de dilluns el regidor de Cs Miguel Ángel González va insistir que els serveis jurídics “havien canviat” de criteri a l’hora d’interpretar una instrucció del 2013 de la direcció general dels Registres i del Notariat de l’Estat.

El regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais (JxCat), explica que la instrucció no deixa clar on es poden contraure matrimonis civils. Sais diu que el text es refereix que han de tenir lloc en “espais públics i oberts” i en unes condicions de “decòrum i funcionalitat”. L’àrea jurídica de l’Ajuntament troba poc concloent la instrucció i, per això, l’equip de govern i tota l’oposició han acordat fer el reglament.

En el ple, González va dir que ell havia oficiat un casament el 21 de setembre en un lloc privat perquè la tramitació havia estat anterior a la constitució del nou Ajuntament, el 15 de juny. Fins a l’estiu no hi havia hagut, en principi, cap trava, però fa tres setmanes personal municipal va impedir un cerimònia en un restaurant.

De casaments en locals privats com ara hotels i restaurants se n’han fet a Lloret des del 1999, afirma González. L’equip de govern va respondre per escrit a Cs a l’octubre i va afirmar. “El legislador permet la celebració del matrimoni en diferents locals municipals, però no en llocs privats, com ara un restaurant”, havia escrit Sais a González.

Els regidors no cobren

González troba que el futur reglament farà pagar als nuvis si l’enllaç és fora de l’ajuntament. “No hi ha cap taxa establerta”, admet Sais. En hotels i restaurants la parella ara no ha de pagar. I la regidora Jennifer Pérez (ERC) va recordar dilluns que els regidors no cobren.

Del 2015 al juny passat, l’exregidora de CiU Lluïsa Baltrons, ara a Força Lloret, va oficiar onze casaments, nou en llocs privats. Casar-se a la sala de plens val 200 euros i als Jardins de Santa Clotilde, 500. A partir del gener, als jardins en costarà 700.

LA XIFRA

700
euros
valdrà casar-se als Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar, quan entrin en vigor les noves ordenances

LA DATA

10.01.13
Dia
que la direcció general de Registres i Notariat va fer la instrucció sobre els matrimonis civils a l’Estat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia