Societat

Noves activitats al carrer dels Sastres d’Olot

L’Ajuntament hi adjudica dos locals més, en el marc d’un programa de suport als negocis de caire artesanal que vulguin establir-se al barri vell

El projecte de l’Ajuntament d’Olot de reactivar l’activitat comercial del carrer dels Sastres –el programa El taller dels Sastres– es manté per segon any consecutiu, amb l’adjudicació de dos locals més per a dos negocis: d’una banda, un espai dedicat a la joieria contemporània, l’orfebreria i l’expressió gràfica i, de l’altra, una botiga taller centrada en el disseny i la confecció de vestits a mida. En aquest segon lliurament d’El taller dels Sastres s’havien presentat quatre propostes. Un jurat de dotze experts s’ha cuidat de la tria. El programa consisteix en la cessió de locals per part dels propietaris a un preu per sota del de mercat. L’Ajuntament i el consorci DinàmiG es fan càrrec del condicionament de l’espai.

Amb aquests dos nou negocis, que com els altres estan dedicats a l’artesania, ja n’hi haurà cinc d’implantats al carrer a través del programa d’ajudes. L’any passat hi van obrir un negoci de disseny i estampació en serigrafia, un altre de costura i un altre de restauració de mobles, tapisseria i elements de roba de la llar.

Festa d’aniversari

Coincidint amb l’aniversari de la creació d’El taller dels Sastres, aquest dissabte es van organitzar activitats de demostració a cada local de les activitats que fan, i a la plaça Major (situada a pocs metres del carrers del Sastres) van tenir lloc uns tallers i unes actuacions musicals.

També a altres llocs

El carrer dels Sastres, situat a la part elevada del barri vell, va ser dels primers llocs del centre d’Olot on van tancar més establiments. Per tal de fomentar-hi la reactivació comercial, es va decidir facilitar ajudes als qui es veiessin amb cor de posar-hi un negoci. La iniciativa és fruit del pla integral d’accions de millora del nucli antic. L’experiència es vol ampliar a altres carrers i places del barri. La recent obertura del centre de coworking Ca-nyera al carrer de l’Aigua ja forma part d’aquesta expansió.

LA XIFRA

5
establiments
s’han obert en aquest carrer a través del programa ‘El taller dels Sastres’.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona